3 gode vandreruter du kan gå i Danmark

Hvis du godt kan lide vandre eller måske gerne vil i gang med det, så handler det først og fremmest om at finde ud, hvor du kunne tænke dig at vandre henne.

Mange vælger at rejse til Frankrig og Nordspanien, for at drage mod Santiago de Compostela. En rute som du sikkert kender under navnet Caminoen. Ellers også er det på mode at sejle over til vores norske og svenske naboer, for at tage ud i fjeldene og opleve den storslåede natur.

Og bevares, det er da nogle vidunderlige rejsemål, som bestemt er værd at opleve, men du kan virkelig også få dig et par gode vandreoplevelser herhjemme i Danmark.

Derfor giver vi dig i denne artikel 3 gode vandreruter, som du kan prøve kræfter med herhjemme.

 

Mols Bjerge-stien

Tager du til Djursland også kendt som Jyllands næsetip, så finder du i den sydlige del Mols Bjerge-stien, som i alt er 80 kilometer lang. Den er inddelt i 4 etaper af 20 kilometer, og der er godt med shelters, teltpladser eller indendørs overnatningsmuligheder langs ruten.

Mols Bjerge-stien er certificeret som en vandrerute af høj kvalitet efter europæiske standarder, hvilket giver dig en vidunderlig naturoplevelse, samt en masse spændende kulturelle oplevelser.

Så er du på de syddjurske egne, bør du tage et smut forbi Mols Bjerge og se, hvad det har at byde på.

 

Amarminoen

Kommer du ikke lige til Jylland i den nærmeste fremtid, så findes der også gode vandreruter i København og omegn. F.eks. finder på Amager den berygtede Amarmino, som i alt strækker sig over 27 kilometer. Start turen ud lige ved DR-byen og bevæg dig syd på igennem fuglereservater inden du til sidst rammer Dragør.

En perfekt rute til en lidt længere dagstur, som helt bestemt er kilometerne værd, hvis du alligevel er på disse kanter.

 

Hærvejen

Den sidste rute vi vil beskrive for dig i denne omgang, er Hærvejen. Den strækker fra det nordlige Jylland hele vejen ned til den tyske grænse i Padborg.

Hærvejen tager dig med over den jyske højderyg, og det er en særpræget måde at opleve, hvordan den danske natur forandre sig, jo længere syd på du kommer. Hærvejen skal tages i mange bider, da den sammenlagt vil tage omkring 3 uger at gennemføre. Men det er nok den mest historiske og ikoniske vandresti, som vi har herhjemme, og den er helt klar et besøg værd.

 

Klar til at bestige de danske vandrestier? Så find vandreskoene frem og begynd allerede i dag. Vi ses derude!   

     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *