5 canadiske nationalparker der er værd at besøge i 2023

Hvis du er på udkig efter noget helt unikt, er der ingen bedre måde at udforske Canadas naturlige skønhed på end ved at besøge en af landets nationalparker. Her er fem nationalparker i Canada, som du helt sikkert bør besøge i 2023.

Jasper National Park Jasper National Park ligger i Rocky Mountains i Alberta og er den største nationalpark i de canadiske Rocky Mountains. Parken strækker sig over 10.878 km² og er hjemsted for betagende alpine enge, gletsjere, floder og søer. Parken byder også på et rigt dyreliv som f.eks. sorte bjørne, elge, bjergfår og bjerggeder. Der er masser af aktiviteter i parken, herunder camping, vandreture og skiløb i baglandet. Besøgende kan også deltage i guidede ture rundt i parken eller nyde lidt tid ved en af de mange varme kilder, der ligger i nærheden.

Banff National Park Banff National Park ligger lige vest for Calgary i Alberta og er hjemsted for nogle fantastiske landskaber. Det er den ældste nationalpark i Canada og byder på en række forskellige dyreliv, herunder grizzlybjørne og bjerggeder. Parken kan prale af nogle fantastiske aktiviteter som f.eks. skiløb ved Lake Louise eller udforskning af Johnston Canyon, som har et netværk af isfyldte huler og tunneller, der snor sig gennem kalkstensklipper. Du kan endda tage en naturskøn køretur langs Icefields Parkway, som fører dig gennem gletsjerklædte tinder og fantastiske dale.

Tombstone Territorial Park i Yukon Territory Tombstone Territorial Park ligger på Alaska Highway 11 nær Dawson City i Yukon Territory og byder besøgende på smukke udsigter til bjerge dækket af sne det meste af året. Dette barske terræn byder på adskillige stier til vandre- og cykelture samt muligheder for fiskeri og vintercamping. Her er der et rigt dyreliv med grizzlybjørne, der holder til i områder nær vandløb og damme, mens karibuflokke strejfer frit rundt i området i sommermånederne. Midnatssolen giver perfekte betingelser for at se nordlys i vintermånederne, mens sommerdagene bringer vilde blomster frem, der dækker markerne omkring campingpladserne eller langs flodbredderne som levende tæpper!

Kejimkujik National Park Kejimkujik National Park ligger i Nova Scotias South Shore-region og tilbyder besøgende en uforglemmelig oplevelse fyldt med udendørs eventyr lige fra kanoture på uberørte søer til stjernekiggeri under en mørk himmel uden lysforurening! Dette internationale naturreservat med mørk himmel har også utrolige muligheder for at se på dyreliv med elge, som er et almindeligt syn her – det er trods alt kendt som “elgenes land”! Besøgende kan også udforske over 500 kilometer vandrestier i dette varierede landskab, som omfatter boreale skove og saltsumpområder, der vrimler med fugleliv!

Pacific Rim National Park Reserve Pacific Rim National Park Reserve i British Columbia består af tre separate enheder – Long Beach Unit (med sandstrande), Broken Group Islands Unit (med mange øer spredt ud over Barkley Sound) og West Coast Trail Unit (med betagende udsigter). Friluftsentusiaster vil elske at sejle i kajak gennem rolige farvande omgivet af frodige regnskove eller deltage i hvalsafari-ture langs disse barske kyststrækninger! Uanset om det er camping på sandstrande eller udforskning af gamle cedertræer, tilbyder Pacific Rim National Park-reservaterne noget særligt for alle, der besøger den!

Når du skal planlægge dit næste store eventyr, er der ingen mangel på naturlige vidundere, der venter på at blive udforsket i Canadas nationalparker! Fra ærefrygtindgydende landskaber til et væld af udendørs rekreative muligheder – disse fem parker tilbyder noget særligt for alle, der besøger dem!

Læs flere rejseguides om Canada på Yukon Tours.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *