5 grunde til at rense dine tagrender før bladene falder

Efteråret er en farverig tid på året, men det kan også være en tid med stress for husejere. En af de største opgaver, der skal gøres, før vinteren kommer, er en tagrenderensning. Det er ikke det mest glamourøse job, men det er helt sikkert et job, der bør gøres regelmæssigt. Her er fem grunde til, at du bør rense dine tagrender i efterårssæsonen. 

1. Forebyg vandskader – Hvis du renser dine tagrender i efteråret, kan du være med til at forhindre, at der opstår vandskader i løbet af vinteren. Hvis dine tagrender er fulde af blade og affald, vil de ikke kunne udføre deres arbejde ordentligt, og vandet vil løbe op og sive ind i dit tag og i sidste ende forårsage strukturelle skader, hvis det ikke kontrolleres. Ved at rense dine tagrender nu kan du forhindre, at der kommer vand ind på uønskede steder, når sneen begynder at komme. 
 
2. Hold dyrene væk – Hvis du ikke renser dine tagrender om efteråret, er der stor sandsynlighed for, at du vil have nogle dyr, der forsøger at slå sig ned i dem til vinter! Dyr som fugle og gnavere elsker varme steder i de kolde måneder, så hvis de finder et sted som f.eks. en tilstoppet tagrende, vil de måske slå sig ned der indtil foråret. For at undgå, at det sker, skal du sørge for at få fjernet bladene nu.
 
3. Undgå isdæmninger – Isdæmninger er et problem, som mange husejere står over for om vinteren på grund af tilstoppede eller dårligt vedligeholdte tagrender. Når sneen ophobes oven på tilstoppede tagrender, vil den langsomt smelte på grund af den varme, der slipper ud af huset, og derefter fryse igen i kanterne på grund af de kolde temperaturer udenfor – der dannes en isdæmning, som forhindrer smeltet sne i at løbe korrekt af taget og væk fra husets vægge. Dette kan potentielt forårsage alvorlige vandlækager ind i væggene eller endnu værre – og bringe husets struktur i fare, hvis det ikke behandles. Så sørg for, at tagrenderne er rene, før isen rammer.
                                      
4. Hold omkostningerne nede – Tilstoppede eller ødelagte tagrender kan føre til dyre reparationer, hvis der ikke tages hånd om dem med det samme. Ikke alene kan tilstoppede tagrender forårsage vandskader, men de kan også forårsage jorderosion omkring fundamenter, hvilket vil kræve omfattende reparationer, der kan koste tusindvis af dollars i materialer og arbejdsomkostninger over tid, hvis de ignoreres for længe! Hvis du renser dem nu, sparer du penge senere hen ved at sikre, at alt kører problemfrit hele vinteren.

5 . Enkel vedligeholdelsesrutine – Det tager slet ikke lang tid at rydde blade fra dit tagrendersystem – kun 15 minutter hver måned – så det er nemt nok for alle med grundlæggende gør-det-selv-færdigheder (eller slet ingen!) til at gøre det selv uden at ringe efter en handyman eller professionel entreprenør hvert år! Desuden sikrer en simpel vedligeholdelsesrutine som denne, at alle fremtidige problemer med tilstoppede eller beskadigede tagrender helt undgås, hvilket sparer dig for både tid og energi i både pengesparende projekter og potentielle katastrofer længere nede i fremtiden.

Det kan ikke virke som en vigtig opgave lige nu, men stol på os – det betaler sig stort ned ad vejen, når vinteren kommer! Ved at tage bare 15 minutter hver måned (eller mindre!) kan du sikre, at ingen uønskede gæster forsøger at slå sig ned derinde i de kolde måneder, samtidig med at du undgår dyre reparationer på grund af isdæmninger eller andre afvandingsproblemer forårsaget af blokerede systemer! Så hvad venter du på? Få ryddet de blade i dag, så næste efterår ikke bliver endnu en stressende sæson for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *