5 smukke steder at køre mountainbikes i Danmark

I Danmark cykler vi virkelig meget. Det gælder alle former for cykler heriblandt også mountainbikes. En mountainbike er en cykel, som man cykler på i skoven og på små skovstier. Den bliver ofte brugt mere som et motionsredskab end som et egentligt transportredskab, som de fleste andre cykler herhjemme ellers bliver brugt som. Er du vild med at cykle, og vil du gerne køre mountainbike? Så får du her 5 steder i Danmark, hvor der er virkelig godt at køre mountainbike.

Hareskoven på Sjælland

Hareskoven er et af de steder på Sjælland som er absolut bedst at gøre på mtb. Her finder du nemlig tusindvis af små snoede og kringlede mtb ruter fordelt på virkelig mange kilometer rundt i skoven. Du kan derfor cykle rigtig mange kilometer og virkelig få meget ud af din cykeltur, uden at skulle køre på den samme sti to gange. Hareskoven er desuden en naturlig skov, så du støder på alverdens forskellige natur og små skovsøer på din vej. Det er derfor også et rigtig smukt sted at komme med et rigt dyreliv. Så er du bo sat på Sjælland når hareskoven, så er dette virkelig et godt sted at køre mountainbike.

Silkeborg skovene

Ligesom at hareskoven er helt fantastisk at køre på mtb i, så er Silkeborgskovene det også. Her er det også anlagt virkelig mange gode mtb stier rundt i naturen. Du kan derfor virkelig også opleve meget smukt natur her. Specielt også Silkeborg søerne som skovene grænser rundt om, er kendt for deres skønhed. Du kan derfor om sommeren tage en svømmetur i en af søerne, når du er færdig med at cykle.

Vallensbæk teknikbane

I Vallensbæk på Sjælland er der anlagt en vaskeægte teknikbane for mtb cykler. Her kan du derfor træne alle de udfordringer som du kan støde på i skoven. Teknikbanen er en kilometer lang, og du oplever derfor ikke helt vildt meget smuk natur eller forskellige stier, når du køre her. Til gengæld kan du øve alle de hop og andre forhindringer, som du har lyst til under lidt mere ordnede forhold, end dem du støder på i skoven. Det er derfor et rigtig godt sted at øve sig på at køre mtb, inden man vælger at køre på mountainbike på de svære små skovstier.

Langesø mtb spor

Fyn byder selvfølgelig også på masser af gode muligheder for at køre på mountainbike. Her skal Langesø lidt uden for Odense nævnes fordi det virkelig er en smuk og god rute at cykle på. På din vej støder du både på vild natur og på søen. Du kan derfor opleve lidt af det hele, når man taler om natur på denne mtb rute.

Bornholm

Bornholm er ikke kun en ø til at cykle rundt på. Der er lige så stor mulighed for at træne og køre mountainbikes på Bornholm som normal cykel. Så skal du på ferie til Bornholm så tag endelig din mountainbike med dig og oplev Bornholms meget kuperede terræn på din mtb cykel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *