5 tips til at male indendørs

Når du maler indendørs, er det vigtigt, at du får et helt perfekt resultat. Mange små detaljer er afgørende for, hvordan resultatet bliver. Læs med her og se, hvordan du sikrer dig det bedste resultat.

1) Tildæk alle overflader og møbler

Sørg for, at alle overflader, du ikke vil have maling på, er dækket godt til. Du kan få afdækningspap eller egentlige malertæpper til gulve. Fordelen ved dem er, at de suger spildt maling, så du ikke risikerer at træde i det og trække malingen med ud i resten af boligen. Fjern dine møbler eller flyt dem til midten af rummet og dæk dem til med plastik.

2) Forbered dig grundigt

Sørg for at forarbejdet bliver gjort ordentligt. Skal der spartles, slibes eller afrenses? Uanset, hvor meget forarbejde dit malerprojekt kræver, skal du sørge for at gøre det ordentligt. Det er afgørende for det endelige resultat.

3) Husk lister og fodpaneler

Glem ikke dine lister og fodpaneler! Hvis de ikke skal males, skal du sørge for at dække dem grundigt af med malertape. Sørg for at fjerne tapen, så snart malingen er overfladetør. På den måde sikrer du dig, at tapen ikke efterlader rester af lim på panelerne. Hvis lister og paneler skal males, kan du med fordel male en smule af vægmalingen på dem, når du maler væggene. På den måde slipper du for den lille stribe uden maling, som du ellers risikerer. Slib herefter paneler og lister, sæt malertape på væggen, og mal paneler og lister.

4) Fiks huller og revner, inden du maler

Hvis der er huller eller revner i dine vægge, bør du få styr på dem inden malerarbejdet igangsættes. Mindre huller fyldes med spartelmasse. Hvis du har en hel væg med mange ujævnheder, kan du med fordel fuldspartle.

5) Start med hjørner og kanter

Mal hjørner og kanter med en pensel, inden du bruger malerrullen på væggen. Når du maler med rullen, får du det bedste resultat ved at male så langt ud til kanterne, som muligt.

 

Med ovenstående 5 tips, er du lidt tættere på en flot indendørs maling. Hvis du vil være helt sikker på, at du får det bedste resultat hver gang, bør du dog kontakte et malerfirma. Selvom det er muligt at få gode resultater, når man selv maler, kan især større projekter være udfordrende, hvis man ikke er faglært. Hvis du er stålsat på at klare malerarbejdet selv, kan du med fordel tage fat i din lokale maler og få rådgivning til valg af maling og selve malerarbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *