ApS – et af Danmarks hyppigste selskabsformer

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i det danske erhvervsliv. Der findes så mange forskellige forretningsformer, selskabsformer og måder at drive erhverv på, at det kan være en smule svært at finde hoved og hale i. Klik på det efterfølgende link for at lære mere om, hvad et ApS egentlig er for en størrelse: https://www.nemadvokat.dk/blog/selskabsstiftelse/hvad-er-et-aps/. Et ApS er et af landets hyppigst anvendte selskabsformer, og kan derfor meget muligt være relevant for dig.

ApS: Et anpartsselskab

Et ApS – eller et anpartsselskab – kan måske lyde indviklet. Dog er det faktisk som udgangspunkt ganske enkelt at forstå, hvad et ApS er. Det er nemlig kendetegnet ved at være et kapitalselskab, som man investerer midler i fra start. Når selskabet stiftes, er det således ved hjælp af stifterens eller stifternes ressourcer og kapital – og den store fordel er, hvordan ejere af et kapitalselskab ikke personligt skal hæfte for den eventuelle gæld, der kan opstå i selskabet.

Særligt for et ApS er således, at gæld ikke nødvendigvis hæftes for af selskabets ejere, som kan være en eller flere både virksomheder og privatpersoner. Derfor er løsningen på sin vis meget tryg og fleksibel, men man skal være opmærksom på kravet om, at ejer indskyder minimum 40.000 kroner eller tilsvarende værdier i en såkaldt startkapital. Dertil er det vigtigt at vide, at ejeren af en ApS skal huske at betale sin selskabsskat, og der kan forekomme diverse andre gebyrer i stiftelsens forløb.

Hvem kan stifte et ApS?

De fleste mennesker kan i princippet stifte et hvilket som helst ApS, de ønsker. Blot kræver det de fornødne ressourcer, der er nævnt i ovenfor, samt at man lever op til visse personlige krav. Blandt disse krav er en alder på 18 år eller mere, personlig myndighed og at man ikke er i færd med at gå konkurs eller lignende.

Er man en virksomhed, et selskab eller en såkaldt juridisk person, som vil stifte et ApS, er det vigtigt at holde sig for øje, at under selskabets stiftelse kan der ikke stiftes endnu et selskab. Dertil må man som juridisk person heller ikke være ved at gå konkurs, og man må være beføjet visse erhvervsmæssige rettigheder.

Søg hjælp hos en kompetent advokat

Langt de fleste menige mennesker er ikke eksperter udi erhvervsliv og jura. End ikke de, der går med iværksætterdrømme, og vil stifte egen virksomhed. Når ApS eller andre selskaber oprettes af privatpersoner eller mindre virksomheder, er det derfor i langt de fleste tilfælde ganske essentielt at have en advokat med på holdet. I det mindste i den indledende fase, da der er mest at både lære og tage hånd om i den første del af stiftelsesprocessen.

Det er aldrig flovt at spørge fagfolk til råds – det er jo det, de er her for! Gå derfor trygt på udkig efter den bedste og mest kompetente advokat til dit ApS-eventyr. Det er nemlig bedst at være på den sikre side, og ikke at komme på kant med erhvervslivets love eller retningslinjer. Investeringen i en advokat kan betale sig i sidste ende for dig eller dit ApS.

2 tanker om “ApS – et af Danmarks hyppigste selskabsformer

  1. Coral Yoon Svar

    It is with sad regret we are shutting down.

    We have made all our leads available for a one time fee on DataList2023.com

    Regards,
    Coral

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *