Budgettering når du skal have nyt badeværelse

Badeværelset er sammen med køkkenet det dyreste rum at renovere. Skal du have nyt badeværelse, kan det betyde udskiftning af sanitet, armaturer, fliser og klinker osv. som alt sammen er noget som løber op. Der er dog nogle gode råd til hvordan du kommer bedst i mål med dit nye badeværelse, uanset om du har sparet pengene op eller du skal ud og have et lån. Det kommer vi nærmere ind på her i denne artikel.

Lav et solidt budget

Det er altid en god ide at få lagt et realistisk budget fra starten. Det kan du gøre ved at undersøge priser på materialer såsom klinker og fliser, kumme, håndvask osv. Skal du have udvidet rummet skal du også overveje at få nogle tilbud fra forskellige VVS’ere og andre håndværkere du skulle have brug for. Det er altid en god ide at kontakte flere, så du har nogle forskellige tilbud at måle op mod hinanden.

Når du har dannet dig et overblik over økonomien, handler det bl.a. om hvor mange penge du har til rådighed eller skal ud og låne. Det er en god ide at få flere lånetilbud fra forskellige pengeinstitutter. Det kan klares forholdsvist nemt gennem gratis lånetilbudssider som fx www.letfinans.dk, hvor du udfylder dine informationer og ønsker til lånet, hvorefter du får tilsendt tilbud fra flere banker og kan vælge det bedste og billigste.

Tag forbehold for det uforudsete

Renovering af badeværelser er ofte svært at lægge et klart budget for. Det skyldes at der kan opstå ting som giver dig en ekstraudgift. Derfor bør du altid regne med ca. 20 % ekstra til det uforudsete. Desuden kan det være at du har fundet armaturer på tilbud, hvor tilbuddet ikke længere er gældende. Har du taget højde for det uforudsete, undgår du også at du bliver ubehageligt overrasket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *