Derfor skal du tage proteinpulver, når du træner

Indenfor fitnessuniverset er proteinpulver en af de ting, der er mere eller mindre misforstået. Der findes nemlig en del myter om supplementet, som gør, at mange mennesker anvender det helt eller delvist forkert.

Denne tekst har til henblik at gøre op med nogle af de myter, der er omkring proteinpulver. Der vil derfor blive kigget lidt på, hvad det reelt er, samt hvordan man ikke skal anvende det og til slut, hvor man finder lige præcis det pulver, der er tilpasset en selv og den træningsform, som man tager del i.

Hvad er proteinpulver?

Der findes en række af hjemmesider, der præsenterer den biologiske forklaring bag protein, men meget kort går det på, at protein er kroppens byggesten. Det er proteiner, der er med til at gøre, at kroppen fungerer optimalt i form af for eksempel opbygning og vedligeholdelse af kroppens muskelmasse.

Proteinpulver består derimod af en række af essentielle aminosyrer, som samlet er med til at fremme dannelsen af protein i kroppens indre. Dette er også med til at forklare, hvordan pulveret ikke blot er noget, der er godt for enhver sportsudøver, men ligeledes noget, der med fordel kan indtages af folk, der ikke får nok protein i kosten. Det er simpelthen noget, der er med til at opretholde og fremme kroppens funktionsevne.

Hvordan skal du ikke anvende proteinpulver?

Mange af de myter, der findes omkring proteinpulver, går på, hvornår pulveret skal indtages. Nogle vil mene, at det altid skal tages inden træning, hvor andre vil mene, at det skal tages efter træning. Nogle er endda fortaler for, at det skal tages under ens træning.

Sandheden er mere kedelig end det, fordi faktisk kan pulveret tages før, under og efter træning. Som nævnt tidligere, behøver det slet ikke at tages i forbindelse med træning. Det kan nemlig også være et supplement til ens daglige kost.

I denne sammenhæng handler det dog også om, at man er opmærksom på, hvordan proteindrikke ofte er meget kalorierige, derfor kan de ikke nødvendigvis indtages uden omtanke. Ej heller kan man stole på, at man vil tabe sig ved udelukkende at drikke proteindrikke, fordi de netop kan være en værre kaloriebombe. Det er her meget vigtigt at understrege, at der findes en række af opfordringer til, hvordan man skal tage supplementet på ansvarlig vis og for at opnå de bedste (og sundeste) resultater.  

Hvordan finder jeg det helt rigtige proteinpulver til mig?

Proteinpulver er for alle, derfor gør man også meget for, at proteinkilderne, der er tilført pulveret, er nogle, som de fleste kan indtage. Derudover har man med tiden også udviklet veganske, laktosefrie og mange andre former for pulver, således det er noget, der er tilgængeligt for så mange mennesker så muligt.

https://www.only-approved.dk/ kan man få et indblik i de mange forskellige former for proteinpulver, der findes på markedet lige nu. Derudover kan man også finde andre kosttilskud og alt indenfor træningstøj og træningsudstyr. Er du derfor blevet lidt nysgerrig på protein, og hvad et tilskud af dette kan gøre for dig i din hverdag, kan det være en idé at tage et kig på hjemmesiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *