Det er sommer, og der skal gang i haven

Nu er det sommer, og de fleste elsker at boltre sig under høj sol i haven, men der skal også laves noget praktisk, for planterne gror jo, og skal skæres lidt tilbage for at undgå det værste vildnis.

Bagsiden af medaljen ved den manøvre er at der hurtigt kommer store mængder kviste, grene og andet afklip der skal skaffes af vejen, hvor en løsning kan være at køre det på genbrugspladsen, men det kan være sin sag at proppe det afklip direkte op og sende det af sted, i hvert fald hvis du ikke gør noget yderligere ved det. Løsningen er derfor at bruge en kompostkværn, hvor det aldrig har været nemmere at gøre havearbejdet færdigt, fordi du får motoriseret og automatiseret en stor del af processen.

Hvad laver en kompostkværn så egentlig?

Jamen den del er dybest set rimelig simpel at svare på, den hjælper dig med at gøre de store uhåndterbare stykker haveaffald mindre, så du bedre kan komme til at skaffe dig af med det.

Efterfølgende kan du så tage alt det der er kværnet og køre direkte på genbrugspladsen, som du ville gøre med de ubehandlede plantedele, men i stedet for de lange og upraktiske grene der normalt ville stikke ud, så kan det hele samles i mindre stykker i sæk eller en anden dertil indrettet beholder, og på den måde er der styr på det. Der er selvfølgelig også den naturlige løsning, der handler om at du tager det kværnede og lægger det ud som en form for bunddække i dine bede, og på den måde giver det klippede tilbage til jorden.

Før du køber, så overvej lige et par ting

Selv om det virker fristende at fare ud og skaffe en maskine hjem i en fart, så skal du lige overveje nogle ting nøje, så du ikke står med en kværn der ikke kan klare den opgave du skal have løst.

Det første er selve maskinens råstyrke, der gerne skal være over 2000 watt, af den simple årsag at den skal kunne klare mere end blot de mindste kviste. Herudover er der maskinens beholder, der gerne skal være så stor at den kan køre et stykke tid før den skal tømmes, ellers bliver det hurtigt en krævende opgave. Så er der maskinens hals, den der spytter det afklippede ud, som gerne skal være lang, af både sikkerhedsmæssige og kapacitetsmæssige hensyn.Slutteligt er der tilslutningen til el, der helst skal være lang nok til at du kan arbejde på god afstand af energikilden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *