Dette skal du gøre, hvis du har mistanke om skimmelsvamp i boligen

Skimmelsvamp er enhver boligejers mareridt. Skimmel kan både skade ens sundhed og medføre misfarvninger på boligen. Svampen nedbryder ikke boligen, men den kommer af en årsag, som bør klarlægges, da dette kan være tegn på problemer i boligen. Desuden vil de sundhedsmæssige problemer i forbindelse med skimmelsvamp være al rigelig grund til at sætte i værks. Det er ikke altid, du kan få øje på skimmel med det blotte øje. Den kan nemlig side inde bag indervæggen, hvor den kan gro i ro og fred.

Synlig eller skjult skimmelsvamp i boligen

Skimmelsvamp er en naturlig del af økosystemet. Den findes som luftbårne partikler over alt udenfor, hvorfor den vil komme ind af vinduerne. Dette er ikke i sig selv farligt. Det er først, når den både får fugt og næring, at den kan gro og begynde at udsende sporer, der er symptomfremkaldende hos mennesker.

Den skal bruge organiske materialer for at gro. Det kan eksempelvis være lægter i indervæggene. Ser du skimmel i kanten af vinduet, der er lavet af hård plast, vil svampen ikke gro på plasten, men i støv, der også er organisk. Den kan dg smitte af på overflade og efterlade pletter i sorte, grønne, lilla og hvide nuancer.

Symptomer på skimmelsvamp i boligen

Har du følgende symptomer, kan det være tegn på, at der er skimmelsvamp i din bolig:

  • Irriterede slimhinder
  • Løbende øjne og næse
  • Hovedpine ofte
  • Koncentrationsbesvær
  • Kronisk træthed
  • Hoste
  • Allergiske reaktioner
  • Irriteret hus

Skimmel ses ofte, når der forefindes kolde overflader i huset, hvor der simpelthen ikke er isoleret godt nok. Her vil der dannes kondens på væggen, som er guf for skimmel. Skimmel kan dog også ses i forbindelse med vandskader. Har du eksempelvis revnede fuger i brusekabinen, kan du være uheldig, at vand er trængt ind i indervæggen, hvor lægter har stået fugtige, så skimmel har fået grobund.

Få professional hjælp til at bekæmpe og forebygge nyt angreb af skimmelsvamp

Kontakt OBH gruppen, hvis du har skimmelsvamp i boligen. Er du i tvivl om hvorvidt du har skimmel i boligen, kan en lugt af mug være et tegn på, at der er skjult skimmel. De kan tage relevante prøver og sende dem ind til laboratorie, så du kan få klarhed over hvilken type svamp, der er tale om. De kan hjælpe med at komme skimmelsvampen til livs og til at forebygge, at den kommer igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *