Du kan nemt selv lægge et klikgulv

Når du skal lægge et klikgulv, så er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan du gør. De fleste mennesker kan lægge et klikgulv, men det handler i høj grad om at koncentrere sig og holde tungen lige i munden, så gulvet ender med at blive jævnt. Få en række gode råd til lægning af klikgulv her.

Sådan lægger du et klikgulv

Lægning af klikgulv er hverken svært eller kompliceret, men det kræver, at du bruger tid på at sætte dig ind i, hvordan du gør. Der findes mange forskellige former for klikgulve, og det er derfor væsentligt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan du lægger den specifikke type klikgulv, der er tale om, før du går i gang.

Du kan blandt andet få klikgulve i laminat, parket, vinyl og meget mere. Fremgangsmåden for det enkelte klikgulv afhænger af, hvilken type klikgulv du har valgt. Derfor bør du altid starte med at læse instruktionen til, hvordan du lægger det specifikke klikgulv, inden du går i gang, så du er sikker på, at arbejdet forløbet ordentligt.

Sådan skal du starte

Før du går i gang med at lægge klikgulvet, er det væsentligt, at du forbereder underlaget, som klikgulvet skal ligge på. Det gælder, uanset hvilken type klikgulv der er tale om, og det er derfor underordnet, om der er tale om et vinylklikgulv eller et sildebensparket. Få millimeters ujævnheder i det underliggende gulv kan forårsage stor udfordringe.r

Af samme årsag er det væsentligt, at du starter med at måle ordentligt op, så du kan vurdere, hvorvidt underlaget rent faktisk har ujævnheder, som kan forårsage problemer. Der må som tommelfingerregel maksimalt være to millimeters ujævnheder for hver anden meter, hvis resultatet skal være ordentligt.

Sådan måler du ordentligt op

Når du skal måle ujævnheder i klikgulvet, så skal du bruge et stort vaterpas. Hvis der er tale om et betongulv, så kan du selv rette mindre ujævnheder ved at gøre brug af en slibesten. Er der en mindre fordybning i underlaget, så kan du bruge gulvpap til at udjævne fordybningen, men det er kun, hvis der er små ujævnheder.

Hvis der er mindre ujævnheder i gulvet, så skal du bruge en slibesten til at rette op på det. Er gulvet derimod meget ujævnt, så kan du i visse tilfælde gøre det plant ved at bruge selvnivellerende spartelmasse. Det kan du få i de fleste supermarkeder, og her kan du samtidig få hjælp til at vælge den helt rigtige type, der matcher dit gulv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *