Er 2021 året hvor dine vægge og gulve skal males?

Maling er ikke bare maling. Der er både forskel på kvaliteten og du skal vælge den rigtige glans og slidstyrke til det rigtige rum. Du kan for eksempel ikke male dit køkken med en lav glans så får du det aldrig vasket rent. Skal du male dine gulve, er det også rigtig vigtig med en maling med meget slidstyrke. Ellers vil det lyn hurtigt blive grimt. Og så farver! Ja maling er ikke bare hvide vægge. Du kan simpelthen få maling i alle farver.

Hvilken gulvmaling skal du vælge?

Det er altid en god ide, at vælge rigtig kvalitetsmaling. For det første er det dyrt at male, men hvis du sparer på kvaliteten så skal du male langt oftere end hvis du vælger kvalitet i første omgang. Du kan kigge på https://www.maler-maling.dk/, hvis du vil finde kvalitets gulvmaling til gode priser. Du skal derudover også vælge den rette glans til det rette rum. Mange foretrækker matte vægge i stuen og soveværelset. Derfor skal du gå efter en lav glans til disse rum, hvis du også vil have matte vægge. Men i dit køkken, entre og bryggers hvor dine vægge er mere udsatte for snavs og skidt, er det en god ide, at vælge en højere glans. Når du vælger en højere glans, så vil væggen skinne lidt mere, men den er til gengæld langt nemmere at vaske ren og holde ren fremfor en mat væg.

Er det dit gulv du skal male? Så husk at vælge en special gulvmaling

Er det dit gulv du drømmer om at male, så er der nogle ting du skal klargøre inden du maler, for at være sikker på et godt resultat. Først og fremmest skal du vælge en god grund rens eller trærens hvis dit gulv er lavet af træ. Det skal du gøre for, at sikre at gulvet er fuldstændigt fri for støv og skinnede rent, før malingen påføres gulvet. Hvis dit gulv er lavet af træ, så kan det være nødvendigt at slibe det først. Så der ikke er dybe ridser i når du maler. Det vil nemlig tydeligt kunne ses i malingen. Derudover skal du huske, at være omhyggelig med din malertape på gulvlisterne. Det er også en god ide, at vælge at male gulv kanter med en pensel så du kommer helt ind til kanten og ikke efterlader grimme streger langs væggen. Til resten af gulvet bør du vælge en malerrulle med skaft. Det er for at sikre en jævn og ens fordeling af resten af malingen på gulvet. Når du maler dine gulve, gælder det om at være meget omhyggelig. Streger og ujævnheder ses nemlig tydeligt på et gulv. Men er du omhyggelig, er malede gulve noget af det smukkeste. Når du maler dine gulve kan du også tænke langt mere kreativt end hvid maling. Ligesom med vægmaling så kan gulvmaling også tones i lige nøjagtigt den farve du ønsker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *