Fordele ved elbiler

Fordele ved elbiler – hvad er argumenterne for at købe en elbil? Her giver vi dig et overblik over de områder, hvor elbiler har klare fordele, og hvorfor visionen om en “mobilitetsrevolution” bliver mere og mere reel. Uanset om det er for privatpersoner eller virksomheder, forklarer vi otte fordele ved elbiler i detaljer, efterfulgt af en konklusion og en tjekliste.

 

Det vigtigste aspekt ved køb af en elbil, især hvis du altid har kørt i en konventionel forbrændingsbil før, er naturligvis prisen. Kan du rent faktisk spare penge ved at skifte til en helt elektrisk bil? Svaret er “ja”, hvis man har den rigtige køreprofil.

 

Når du sammenligner økonomien i elbiler med diesel-, benzin-, hybrid- eller brændselscellebiler, er det vigtigste tip altid at se på anskaffelses- og driftsomkostningerne. Som regel har elbiler altid en relativt høj købspris. Årsagen hertil er batteriets pris. Afhængigt af størrelsen kan batteriet koste flere tusinde euro. Økonomisk set har elbilen først og fremmest fordele i forbindelse med driften af køretøjet. I de fleste tilfælde er besparelserne ved en elbil størst ved 3-4 års brug og et kilometertal på ca. 15.000 km, afhængigt af køreprofil og køretøjsklasse.

 

For at få et ærligt indblik i økonomien skal du også beregne det mulige køb af opladningsteknologi. Dette punkt gælder naturligvis ikke for alle forbrændingsmotorer. For en elbil kan du have brug for en wallbox eller en mobil ladestation for at kunne lade op derhjemme, på parkeringspladsen, i carporten eller garagen. Afhængigt af model og elbil skal du budgettere mellem 800 og 1.200 euro mindst. https://www.billigladestationer.dk/ladestandere/

 

Elektromobilitet er det næste teknologiske udviklingsstadium inden for individuel transport. Efter næsten 100 års historie med forbrændingsmotorer kan man med rette være i tvivl, når man pludselig hører ordet “mobilitetsomstilling”. Hvilke fordele har det elektriske drev i forhold til andre drevteknologier? For det første kan elektricitet produceres fra vedvarende energikilder som energikilde til motorer. I øjeblikket er andelen af vedvarende energi i det tyske elmix ca. 45 %. Hvis du ønsker at køre din elbil økologisk, kan du allerede nu købe 100 % grøn elektricitet via passende tariffer.

 

Endnu vigtigere er imidlertid aspektet af batteridrevne bilers effektivitet. Med en elektrisk motor kan ca. 80-85 % af energien omdannes til kinetisk energi. Med benzin- og dieselmotorer er denne procentdel ca. 45 %, selv om drivmidlerne er effektivt optimeret. Forbrændingen af brændstof og eksplosionerne i cylinderhovederne genererer en masse spildvarme. Dette minimerer motorens effektivitet i forhold til elmotorer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *