Gør dit arbejdsmiljø bedre med et hævesænke bord

Det kan være trættende for ryggen at arbejde på kontor i mange timer hver dag. Kroppen er ikke skabt til at sidde stille i samme stilling i mange timer, og det kan hurtigt mærkes i ryggen. Man kan optimere sin arbejdsstilling med hjælpemidler som en god kontorstol og et hævesænke bord for at veje op for ryggens belastning.

Hvis du arbejder i mange timer på et kontor hver dag, kan du overveje, om du skal investere i et hævesænke bord for at optimere dine arbejdsforhold.

Pas på din ryg med et hævesænke bord

Som en kontormedarbejder bruger du mange timer om ugen i samme siddende stilling, og det kan i længden øge risikoen for at få nakke- eller rygproblemer. Det er en god idé at tage højde for dine arbejdsforhold og forbedre dem, inden skaden sker.

Hvis du gerne vil passe på din krop, når du går på arbejde, er det en god idé at investere i et hævesænke bord. Du kan finde et udvalg af forskellige hævesænke borde på https://www.inventarland.dk/kontormobler/skriveborde/haeve-saenkebord-oversigt/.

Derfor er et hævesænke bord sundt for din fysiologi

Med et hævesænke bord får du muligheden for at ændre din arbejdsstilling i løbet af dagen. I stedet for kun at ændre siddestillinger i din kontorstol kan du stå op ved dit skrivebord og arbejde.

Det er en god idé at stå op en gang i mellem, da det rent fysiologisk er sundere for din krop. Ved at stå op øger du blodcirkulationen, du mindsker smerter i din ryg, nakke og skuldre, og du forbrænder faktisk også flere kalorier ved bare at stå op frem for at sidde ned.

Du styrker også dine muskler og specielt dine coremuskler, når du står op. Fysiologisk set er det sundt at have muligheden for at variere mellem at stå op og sidde ned, når du arbejder ved skrivebordet, så det er en god idé at veksle. Du føler dig helt sikkert også mere frisk, når du kommer op at stå en gang imellem.

Find det rette hævesænke bord

Det kan være svært at finde det helt rigtige hævesænke bord, som passer til dine behov. Først og fremmest skal du se på højden af det skrivebord, du er ved at købe.

Det skal naturligvis passe til din højde, og selvom du kan justere et hævesænke bord ved hjælp af el-betjeningen, skal du alligevel sikre dig, at det passer til dig. Er du for eksempel meget høj skal du være sikker på, at bordet kan hæves i en højde, så det passer til dig, når du står op. Det er altid en god idé at konsultere med fagfolk, inden du laver din bestilling.

Udover at se på de forskellige højder, skal du også tage stilling til, hvor stor bordpladen skal være. Det er forskelligt, alt efter hvilket job du har, om du har brug for en stor eller en lille bordplade. Har du for eksempel mange papirer, mapper og lignende ting på dit skrivebord, og har du brug for plads til at have forskellige papirer liggende foran dig, har du behov for en stor bordplade. Har du som regel kun din computer foran dig, har du måske behov for en mindre bordplade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *