Husrenovation – Sådan forvandler du dit hus til et hjem

Når man skal have renoveret sit hus, er det vigtigt at have styr på alle detaljerne. Hvordan vil du gerne have dit hjem til at se ud? Vil du spare på el-regningen og samtidig få et flot og funktionelt hjem? Så læs med her! Vi giver dig en guide til hus renovation – både med hensyn til indretning, budget og alt det praktiske.

Hvad skal renoveres?

For det første er det vigtigt, at du har en idé om, hvordan du gerne vil have dit hus til at se ud. Vil du have ny maling på væggene? Eller skal der også laves nogle større ændringer, som for eksempel at få udnyttet loftet til et værelse? Når du har besluttet dig for, hvad du ønsker at ændre, er det vigtigt at lave en grundig research. Der er mange ting, der skal tages højde for, når man renoverer sit hus og budgettet kan nemt løbe løbsk, hvis der ikke er styr på detaljerne forinden.

Læg et budget

Budgettet er selvfølgelig en af de vigtigste faktorer. Hvor meget har du råd til at bruge på renovationen af dit hus? Vil du have hjælp fra en professionel eller vil du klare det selv? Der er mange penge at spare, hvis du er handy og kan lave nogle af de ting selv. Husk dog på, at der er nogle ting, som det er bedre at lade professionelle klare. Det er især vigtigt, hvis der skal laves ændringer i husets struktur.

Få inspiration

Det kan være en god idé at få inspiration til, hvordan dit hus kan se ud efter renovationen. Der er mange steder, du kan finde inspiration. Du kan for eksempel kigge på hjemmesider, der specialiserer sig i husrenovation og indretning. Du kan også tage et kig på boligblade eller besøge nogle af de mange udstillinger og messer, der afholdes hvert år.

Hus renovation – sådan kommer du i gang

Når du har styr på budgettet og ved, hvordan du gerne vil have dit hus til at se ud, er det tid til at komme i gang.

Lysindfald og indretning med lys

Når du skal have renoveret dit hus, er det også vigtigt at tænke over el-forbruget. Der er mange penge at spare, hvis du vælger energieffektive løsninger. LED-pærer er for eksempel et godt valg, da de bruger meget mindre energi end traditionelle pærer.

Dog skal du også indtænke design i indretningen. Du kan få inspiration og købe flotte lamper på Andlight.dk, hvis du ønsker at være sikker på, at dine lamper også er flotte at se på.

El-installation og aftale

Når der skal laves ændringer i din boligs el-installation, skal det altid ske af en professionel. Husk at afsætte penge af til dette i budgettet.

Dog kan du dog spare mange penge ved samtidig at tjekke din el-aftale og eventuelt skifte til anden udbyder. Sammenlign el-aftaler, så du er sikker på at have de bedste vilkår.

Maling af vægge

Hvis du skal have malet væggene, er det en god idé at gøre det selv. Det er nemt og billigt at købe maling og tilbehør i byggemarkedet. Husk dog på at købe en god kvalitet maling, så du ikke skal have det samme arbejde lige om lidt.

Hvis du er i tvivl om, hvilken farve der vil passe bedst til dit hus, kan det være en god idé at få professionel hjælp. Der findes mange farvekort, der kan give dig inspiration til, hvilke nuancer der vil passe bedst til netop dit hus.

Skift af gulv

Gulvet er et af de dyreste elementer i huset at renovere, så det er vigtigt at tænke sig godt om, før man beslutter sig for et nyt gulv.

Der findes mange forskellige gulve på markedet – både trægulve og gulve beklædt med vinyl eller laminat. Du bør overveje, hvilket materiale der vil være bedst for dit hus og dit budget.

Hus renovation – sådan undgår du fejl

Husk disse tips, for at undgå fejl i dit renoveringsprojekt

  • Læg en plan
  • Læg budget
  • Tag højde for lysindfald, lys indretning og el-forbrug
  • Køb god kvalitetsmaling – det er billigere på lang sigt.

Vi håber, at du med  denne artikel føler dig bedre klædt på til at komme i gang med renovationen af dit hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *