Hvad er en kortplotter – og skal jeg have en?

Vi får jævnligt spørgsmålet “Hvad er en kortplotter”, hvilket vi i denne artikel vil prøve at gøre dig klogere på. For mange mennesker kan det være svært at kende forskel på et ekkolod og et kortplotter, men der er rent faktisk nogle ret åbenlyse forskelle. 

 

En kortplotter minder mere om en GPS, som du f.eks. vil have enten i din bil eller benytte dig af på en telefon. På en kortplotter har du mulighed for at installere et søkort og på nogle kortplottere er der enten et GPS modul indbygget, eller også kan man tilkøbe det til.
Det betyder at du vil faktisk kunne bruge den til at navigere efter, hvilket kan være rart for mange mennesker.
Det skal selvfølgelig ikke være din eneste navigationskilde, men blot en backup. Vi anbefaler stadig at du har styr på at læse et rigtigt søkort, hvis du skal på længere sejlture. 

Er det nødvendigt med en kortplotter?

Det er på ingen måde nødvendigt at have en kortplotter om bord på sin båd, men hvis man sejler hyppigt – primært længere ture. Så kan det være penge som er givet rigtigt godt ud, da det kan være med til at gøre jeres sejlads meget lettere! Det kan gøre det muligt for selv uerfarne folk at være med til at navigere og forstå, hvordan det hele fungere. 

 

Hvordan finder jeg den rigtige model?

At finde den rigtige model er ikke bare lige til – det er nemlig forskelligt fra person til person, hvad deres egentligt behov egentligt er. Sejler du bare et par hyggeture om sommeren, så behøves du måske ikke den dyreste og mest avanceret model.

Er du derimod en habil sejler der sejler mange ture i løbet af et år, så kan det anbefales at bruge lidt flere penge og få en lidt bedre model. Her kan det f.eks. være en model med indbygget GPS modul samt indbygget ekkolod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *