Hvordan du lærer dit barn om bæredygtige boliger

Du undrer dig måske over, hvordan du kan lære dit barn om bæredygtige boliger. Det er trods alt ikke noget, der typisk undervises i i skolen. Men der er nogle nemme måder at inkorporere undervisning om bæredygtig bolig i dit hjemmeliv på. Her er et par idéer:

1. Få en underviser. En tutor kan hjælpe dit barn med at forstå begreberne om bæredygtig levevis, og hvordan de kan anvendes i den virkelige verden. En tutor vil ikke kun kunne besvare eventuelle spørgsmål, som dit barn måtte have, men han eller hun kan også stille ressourcer og materialer til rådighed, som kan supplere dit barns læring. Bæredygtighed er et velkendt emne i skolen, og her kan en tutor give en hjælpende hånd, og tilrettelægge lektiehjælpen således, at dit barn får den rette undervisning.

2. Gør det til et familieanliggende. En af de bedste måder at lære noget på er ved at gøre det sammen som familie. I kan starte i det små, f.eks. ved at genbruge derhjemme, bruge energieffektive pærer eller kompostere madrester. Efterhånden som dit barn bliver ældre, kan du involvere det i flere bæredygtighedsprojekter, f.eks. arbejde i haven eller vejrisolering af dit hjem. Ved at vise din bæredygtige adfærd vil du indgyde dit barn værdier om miljøforvaltning, som vil vare hele livet.

3. Indarbejd bæredygtig levevis i hverdagen. Der er læringsmomenter om bæredygtighed overalt omkring os, hvis vi er opmærksomme. Når du f.eks. kører i bil, kan du påpege solpaneler på huse eller vindmøller i det fjerne. Tal om, hvordan disse energikilder er vedvarende og miljøvenlige. Når du laver mad, kan du diskutere, hvor ingredienserne kommer fra, og hvordan de er dyrket eller produceret på en bæredygtig måde. Mulighederne for at lære er uendelige, hvis du holder øjnene (og sindet) åbne!

Bæredygtig levevis er et vigtigt begreb for alle at forstå, men det er især vigtigt for børn, fordi de er de fremtidige vogtere af vores planet. Ved at lære dit barn om bæredygtig levevis nu, giver du dem mulighed for at få succes i fremtiden og hjælper med at bevare vores planet for de kommende generationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *