Hvornår skal man tilkalde en VVS’er?

Uanset om du bor i hus eller lejlighed, så har du formentlig oplevet, at dit afløb har været stoppet, dit wc har løbet eller lignende situationer. Men hvornår er det lige, at man skal kontakte en VVS’er frem for selv at give sig i kast med at løse problemet?

Her får du svaret på, hvornår du skal gribe telefonen og ringe inden for nogle af de mere almindelige områder i VVS-faget. Med denne viden kan du undgå unødvendige fejl, hvor du i forsøget måske ender med at gøre mere skade en gavn.

En tilstoppet vask

En af de mest almindelige problemer er en tilstoppet vask. Her kan du prøve med at hælde kogende vand ned i afløbet af flere omgange. Som oftest skyldes tilstopningen en prop af fedt og rester, der blokerer for vandet. Her kan det kogende vand være med til at opløse fedtet og proppen vil forsvinde.

Du må ikke bruge afløbsrens, da dette kan gøre, at proppen i afløbet stivner yderligere og bliver sværere at løsne for VVS’eren. Samtidig er afløbsrens dårligt for både miljøet, dig selv og rørene.

Opsætning af nyt badeværelse/køkken

Skal du have et nye bademiljø, køkkenvask eller lignende op, så er der rigtig mange ting, som du skal forholde dig til angående vandaf-og tilløbet. Får du ikke opsat dette rigtigt fra starten kan de give gener med lugt, vandskader og lignende problemer, som kan blive en dyr affære.

Vælg derfor en uddannet og professionel VVS’er, når du skal have opsat de sanitære forhold, så du er sikker på, at alt er lavet helt korrekt, og samtidig har du som oftest garanti i tilfælde af skader.

Hvad koster en VVS’er?

Det er naturligt at frygte, hvad en uddannet fagperson som en VVS’er vil koste at få ud som problemknuser. Svaret er, at dette kan variere rigtig meget efter erfaring, opgaven og ikke mindst, hvor i landet du bor. En VVS’er i Ikast vil derfor ikke koste det samme som en VVS’er i Tønder, København eller Odense.

Priserne kan dog ligge på ca 475 kr + moms i timen, hvorefter der vil komme yderligere tillæg på, hvis det er i weekend eller efter almindelig arbejdstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *