Isolering af hulmur – Sådan kommer du i gang

Er du en af de mange, der har overvejet de fordele, der er forbundet med at få din hulmur isoleret? Så kan de være, at du bare gerne vil til at i gang. Det er dog noget, der for nogle kan synes en smule uoverskueligt, for hvordan ved man, at man gør det korrekt den første gang?

Hvis det er noget, du gerne vil vide noget mere om, så læs med herunder, hvor du får mere viden om, hvordan du kommer godt fra start med isolering af din hulmur og tag ligeledes et kig online, hvor du kan finde en god guide til isolering af hulmur.

Har du helt styr på hvad en hulmursisolering egentlig er?

Først og fremmest bør du vide, hvad en hulmursisolering er. Her er der nemlig for mange tale om noget, der kan synes en smule kompliceret – men heldigvis er det ret simpelt. 

I et hus er der to mure, en ydermur og en indermur. Herimellem er der et hulrum på op til 12 centimeter, og det er netop i dette hul, at der placeres isolering, for på den måde at gøre det sværere for varmen at strømme ud og kulden at suse ind.

Og det er noget, der på sigt kan spare dig for flere tusinde kroner.

Det er forskelligt, hvorvidt det er et gammelt eller nyt hus

Når du vil have isoleret din hulmur, kan det ske på flere forskellige måder. Her er det relevant at tage et kig på, hvorvidt der er tale om et helt nyt hus eller et, der er af en ældre dato. 

I et nyt hus vil hulmuren ofte skulle isoleres med det, som der kaldes for isoleringsmåtter, og er der behov for efterisolering, bør der tit gøres brug af granulat. 

Granulat er et materiale, der består af store og ensartede korn.

Sådan kan du finde ud af om din hulmur er isoleret

Vær også opmærksom på, at det ikke kan ses, om en hulmur er isoleret i forvejen. Derfor er det noget, du først og fremmest bør få tjekket, før du går i gang med processen. 

Det kan du gøre ved at bore et hul i muren som er 12-13 centimeter dyb. Det er en fordel at bore i en fuge og så føre en pind ind. Kan du få pinden 15 centimeter ind i hullet, så er hulmuren ikke isoleret. Det vil sige, at hvis pinden stopper tidligere, så er dit hjem allerede blevet hulmursisoleret.

Du skal finde det rigtige materiale 

Før du går i gang med at hulmursisolere, skal du selvfølgelig også sikre dig, at du bruger det rette materiale. Der er nemlig flere forskellige at vælge mellem. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med mineraluld, flamingo eller papiruld.

Tag et kig online på en guide til isolering af hulmur, når du gerne vil være sikker på, at du ikke bare kommer godt fra start, men at du også vælger det rigtige materiale og dermed ender med det absolut bedste resultat.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *