Jeg tror, at min chef er alkoholafhængig – hvad kan jeg gøre?

Jeg tror, at min chef er alkoholafhængig – hvad kan jeg gøre?

Alkoholafhængighed er et alvorligt problem, og det kan være svært at vide, hvad man skal gøre, hvis man tror, at en person, man kender, måske er afhængig. Hvis din chef kæmper med alkoholafhængighed, kan det være ubehageligt og svært at håndtere.

I dette blogindlæg vil vi diskutere tegnene på alkoholafhængighed, og hvad du kan gøre, hvis du tror, at din chef måske har et problem.

Det første skridt er at forstå tegnene på alkoholafhængighed.

Nogle af de almindelige tegn omfatter:

– at drikke mere alkohol end normalt eller drikke oftere

– behov for at drikke for at føle sig “normal”

– følelse af manglende evne til at stoppe med at drikke, når man først er begyndt

– at opleve abstinenssymptomer, når man ikke drikker, f.eks. rysten eller svedtendens

– at forsømme arbejde eller andre forpligtelser for at drikke

– at fortsætte med at drikke, selv om det skaber problemer i dit liv

Du bør italesætte problemet.

Hvis du tror, at din chef måske udviser nogle af disse tegn, er det vigtigt at tage en samtale med ham/hende. Det kan være en vanskelig samtale, men det er vigtigt at give udtryk for din bekymring og tilbyde din støtte. Du kan på siden Dyscon.dk finde information om hvordan man tager den svære samtale om alkohol og misbrugsproblemer på arbejdspladsen.

Hvis din chef kæmper med alkoholafhængighed, er der et par ting du kan gøre for at hjælpe:

Måder du kan hjælpe på.

– Vær forstående og støttende. Det kan være svært for nogen at indrømme, at de har et problem, så prøv at være forstående og tålmodig.

– Opmuntre dem til at søge professionel hjælp. Der er mange ressourcer til rådighed til at hjælpe folk med alkoholafhængighed, så tilskynd din chef til at søge professionel hjælp.

– Hjælp dem med at udarbejde en plan for at skære ned på drikkeriet. Hvis din chef forsøger at skære ned på sit drikkeri, så tilbyd at hjælpe ham/hende med at lave en plan eller finde ressourcer, der kan hjælpe.

– Tilbyd at støtte dem på enhver måde, du kan. Hvis din chef forsøger at overvinde alkoholafhængighed, skal du tilbyde din støtte på enhver måde, du kan. Dette kan omfatte hjælp med aflastning af arbejdsopgaver, påtage dig ekstra arbejdsopgaver, eller bare at være et lyttende øre.

Bemærk du bør kun tilbyde denne form for hjælp, hvis din chef vælger at gå i professionel alkoholbehandling.

Hvis du tror, at din chef måske kæmper med alkoholafhængighed, er det vigtigt, at du italesætter problemet, du kan vælge, tilbyder din støtte, hvis han eller hun vælger at søge professionel hjælp og alkoholbehandling. Tilbyd ikke din hjælp hvis vedkommende ikke vil gå i alkoholbehandling.

Hvis din chef ikke vil lytte til dig, og ikke vil gøre noget ved sit alkoholproblem, bør du kontakte HR og informere om situationen.

Alkoholafhængighed er et alvorligt problem, men der er mange ressourcer og mennesker, der kan hjælpe. Med forståelse og støtte kan din chef overvinde denne vanskelige afhængighed.

Hvis du eller en person, du kender, kæmper med alkoholafhængighed, kan du række ud efter hjælp. Der er flere ressourcer til rådighed, som kan hjælpe dig med at overvinde denne sygdom. Tøv ikke med at søge hjælp, hvis du eller en du holder af kæmper. alkoholisme er et alvorligt problem, som man ikke bør tage let på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *