Juleengle – Hvad er det for noget?

Når vi snakker om jul, så er der mange forskellige symboler og traditioner, der hører med. Et af de mest kendte symboler på julen er nok julemanden. Men hvad med juleenglene? Hvor stammer de fra, og hvad betyder de egentlig? I denne blogpost vil vi kaste et kritisk blik på juleenglene og se nærmere på, hvad de rent faktisk er for noget.

 

Juleenglene – Myter og historier

Der er mange forskellige myter og historier om juleenglene. En af de mest kendte historier handler om en engel, der viste sig for jomfru Maria. Det skete i Betlehem, da Jesus blev født. Englen fortalte Maria, at Jesus ville blive verdens frelser.

 

I andre historier fortælles der om engle, der besøger julens helte som fx Josef og Maria. Disse engle fungerede ofte som beskyttere eller vejvisere for dem. De viste dem vejen og hjalp dem igennem deres rejse. På denne måde har englene altid været forbundet med beskyttelse og vejledning. De har vist os mennesker vejen til et bedre og lykkeligere liv.

 

I dagens samfund har englene dog mistet lidt af deres religiøse betydning. I stedet fungerer de mere som et pyntegenstand til at sætte prikken over i’et på vores juletræ eller som et motiv på en gavepapiret. Men selvom vi ikke lægger så meget religiøs vægt på englene længere, så beholder de stadig en magisk og mystisk aura omkring sig. De minder os om det usynlige – det åndelige – som altid vil være en del af os mennesker.

 

Konklusion:

Selvom vi i dag ikke ligger så meget religiøs vægt på juleenglene som tidligere generationer har gjort, så beholder de stadig en magisk aura omkring sig. De minder os om det usynlige – det åndelige – som altid vil være en del af os mennesker. Hvis du leder efter et særligt pyntegenstand til dit juletræ eller gavepapir i år, kan du med fordel tage et kig på udvalget af juleengel hos din lokale butik eller online på nettet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *