Jurastudiet: Hvilke fagområder bliver man undervist i?

Hvis du har gået med overvejelserne omkring at starte på jurastudiet, og stadig mangler at få et konkret overblik over studiet, så er du endt det rette sted. Vi har her i artiklen samlet nogle af de fagområder, som du vil blive undervist i under din bachelor for, at du kan blive advokat. Læs med her i artiklen.

 

Disse 8 fagområder vil du blive undervist i under din bachelor:

  • Formueret: Ved formueret får man indsigt i lovene omkring det at eje noget, for eksempel hvis man køber et hus eller lignende, hvilke forpligtelser der ligger heri.
  • Forfatningsret: Her får man indblik i de regler, som danner grundlaget for den danske stat og ikke mindst vores politiske system. Dette kan være relevant i mange sammenhænge med de andre fagområder.
  • Familie- og arveret: Her får man indsigt i, hvilke regler og love der er i forbindelse med en skilsmisse, oprettelse af et testamente, når man bliver gift eller skilt og ikke mindst, når nogen dør. Det afdækker mange forskellige områder men er under dette fagområde.
  • Folkeret og Internationale menneskerettigheder: Her lærer man omkring hvilke menneskerettigheder der findes, og hvordan de skal håndteres.
  • EU-ret: Her får du indsigt i, hvad der gør sig gældende inden for EU-området.
  • Retslære: Ved dette fagområde får du indsigt i det grundlæggende omkring hvad retten er og forholdet mellem retten og borgerne.
  • Strafferet: Strafferet giver næsten sig selv for de fleste. Her lærer man omkring, hvordan man beskæftiger sig med straffeovertrædelser og de konsekvenser, som der kan følge deraf.

 

Det konkrete overblik

Det kan virke uoverskueligt, men det er vigtigt at huske på, at dette er læring over 3 år, og der er derfor masser af tid til at fokusere på den enkelte områder. Nogle vil være svære end andre at forstå og lære, og andre vil være nemme for dig at komme igennem. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *