Kan der kommer efterregninger på registreringsafgift?

Der skal betales en registreringsafgift på alle de biler der er kørende på de danske veje med danske nummerplader. Det er et engangsbeløb der betales første gang at et køretøj registreret i Danmark og opkrævningen udstedet af SKAT: Når det skal udregnes hvad det koster at importere en bil til Danmark er regnestykket ikke helt enkelt og det er ikke til at forudsige hvad det kommer til at koste.

Dog vil det være således, at når først der er udstedt en regning til betaling for registreringsafgift, kan den ikke efterfølgende ændres. 

Det er bilens værdi, der er med til at bestemme efterregninger på registreringsafgiften

Når du skal importere en bil, så skal den til et udvidet syn, et toldsyn og ligeledes skal den værdisættes. Det er særligt værdisættelsen der sammen med de basale informationer på bilen der er afgørende for, hvilken sats du skal betale i efterregninger på registreringsafgift. Registreringsafgiften vil være større i takt med stand, hvor få kilometer bilen har kørt og udledning blandt andet.

Er bilen mindre end 6 år gammel, har kørt under 6.000 kilometer eller kommer fra et ikke EU-land, så skal der yderligere laves beregninger for betaling af moms og told. 

Der kan være tillæg for CO2 udledningen 

Afhængigt af hvor meget CO2 udledning der gør sig gældende for den bil du drømmer om at importere, kan have betydning for den pris du skal betale i form af registreringsafgift. Jo mere bilen forurener ved at udlede CO2, jo højere en pris skal du betale i registreringsafgift.

Du kan blandt andet få et syn for sagen i forhold til bilens udledning, ved at kigge på køretøjets “fødselsattest” også kaldet COC dokument. 

Få hjælp til import af et køretøj fra udlandet 

Der er mange ting der skal være i orden og registreres på rette vis, inden det er muligt at få danske nummerplader på din nye drømmebil. Du behøver dog ikke selv være ekspert på området, det er her Motorkompagniet sidder klar til at hjælpe dig igennem processen hele vejen fra start til slut.

Du kan blandt andet få hjælp til at vurdere og værdisætte bilen inden du betaler prisen i udlandet, tjekke om bilen er momsdød med videre, så du kan få et nogenlunde overblik over hvad det vil koste dig at få bilen hjem i garagen med danske nummerplader. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *