Korkprop – Til dig der selv laver vin

Der er faktisk ikke nogen grund til ikke lave lave Dansk vin. Der findes rigitg mange bær og frugt i Danmark, der aldig rigtig bliver til noget. Der er rigtig mange resourcer der bliver spildt i Danmark hver år, fordi de bare bliver smidt ud – Det er der faktisk ikke nogen grund til. Du kan med lidt viden lave dine overskudende bær og frugter om til meget velsmagende vin. Når vinen er gæret, så skal det blot på en vinflaske og i med en korkprop. Når du skal sætte en kork på i vinen, så skal du bruge et proapperat. Derudover skal du egentlig bare bruge en gærspand, og så er du kørende. 

Når du så har udstyret til at lave vin, så har du det udstyr der står resten af året uden at blive brugt. Det er derfor oplagt, at du også starter med at brygge noget øl, for det er det samme udstyr du til bruge til de to ting. Du skal naturligvis ikke hælde øl på vinflasker, for de er ikke beregnet til det tryk der opstår i flaskerne.  Du skal derimod hælde det på ølflasker, for de er skabt til at modstår det tryk der bliver opbygget. 

Hvis du mangler lidt viden for at kunne brygge øl, så vil jeg anbefale dig at læse med på siden https://brewlex.dk/. Der finder du en masse gratis viden om ølbrygning, så du kommer problemt fri i gang, og holder dit udstyr igang, indtil næste år, hvor du igen kan lave velsmagende vin ud af dine bær og frugter. Udover at lave velsmagende produkter, så har du også skabt dig en hobby, hvor du bruger de ting du har i overskud fra naturen – Det er virkelig win win og i disse tider hvor man snakker bæredygtigthed, så er den lige i øjet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *