Min onkel er alkoholiker og det ødelægger vores familiefester.

Min onkel er alkoholiker og det ødelægger vores familiefester.

 

Spørgsmål:

Min onkel er alkoholiker, og det ødelægger altid vores familiefester. Han dukker altid op fuld og begynder at lave en scene. Det er virkelig pinligt, og jeg ville ønske, at han bare ville holde sig væk. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, for mine forældre bliver ved med at invitere ham, selv om vi alle ved, hvordan han vil opføre sig. Jeg tror, de har det bare dårligt med ikke at inviterer, fordi han er familie. Men jeg kan ikke klare det længere, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre.

Er der andre, der har været ude for en situation som denne? Hvad gjorde I? Jeg har brug for et godt råd. Vær sød at hjælpe! 🙁

 

Svar

Jeg er ked af at høre, at du går igennem dette. Det lyder som om, det er virkelig hårdt for dig og din familie. Ingen fortjener at blive behandlet på den måde, især ikke af familiemedlemmer.

Der er et par ting, du kan prøve at gøre for at forbedre situationen. For det første kan du tage en snak med dine forældre og forklare, hvordan det påvirker dig følelsesmæssigt, at de fortsat inviterer ham. Det er muligt, at de ikke var klar over, hvor meget hans opførsel generede dig.

Du kan også prøve at tale direkte med din onkel og forklare, hvordan hans adfærd påvirker dig. Det er muligt, at han ikke er klar over, hvordan hans drikkeri påvirker andre. Nogle gange har mennesker med misbrugsproblemer brug for hjælp fra professionelle for at få deres liv tilbage på rette spor.

 

Her kan du finde hjælp til den svære samtale om alkoholproblemer

 

Pas på dig selv.

Hvis intet andet virker, skal du måske tage afstand fra situationen ved ikke at deltage i familiesammenkomster, hvor du ved, at han vil være til stede. Jeg ved, det er svært, men nogle gange er det nødvendigt for at bevare dit eget mentale helbred.

Jeg håber, at tingene snart begynder at blive bedre for dig. Husk, at du ikke er alene om det her, og at der er mennesker, der holder af dig og gerne vil hjælpe. Ræk ud, hvis du har brug for nogen at tale med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *