Nyt gulv – Hvilket er bedst til dig?

Skal du have nyt gulv, men du ved ikke, hvilket ét du skal vælge?

Som udgangspunkt er der ikke ét type gulv, der er bedre end andre. Hvert gulv kommer med sine egne krav til rengøring, vedligeholdelse og reparationer.

Når det er sagt, så er der højst sandsynligt et eller to gulve, der passer bedre til dig end andre. Måske har du specifikke præferencer til gulvvarme, din bygning tillader ikke alle typer af gulve, det skal kunne håndtere store hunde uden at få ridser osv.

Du kan bruge følgende ting som inspiration til at finde ud af, hvilket type gulv der vil passe dig og dine behov bedst.

 

Hvilket rum skal have nyt gulv?

Kravene til gulvet kan variere meget afhængigt af, hvilket rum det skal lægges i. For eksempel er der sjældent fugtigt i en stue, hvorimod der ofte er fugtigt på badeværelset.

Med denne tankegang kan du hurtigt undgå uheldige tilfælde. Trægulv bliver hurtigt ødelagt på badeværelset, linoleumsgulve får hurtigt mærker af stole og borde og betongulve er ofte for kolde til at være gode indvendigt i et hus.

Du behøver heldigvis ikke at vide noget som helst om gulve for at gøre dig disse overvejelser og så er du allerede godt i gang.

 

Hvor stærkt skal gulvet være?

Hvis du har hund og legende børn, så er det måske værd at investere i et stærkt og slidsikkert gulv.

I dette eksempel ville et epoxygulv være et godt bud. Det er stærkt, nemt at rengøre og at vedligeholde. Dog er det svært at anlægge selv, men det er altid muligt at få professionel hjælp til gulvlægning.

Derimod er trægulve ikke de stærkeste, men de kommer med andre fordele. De kan altid slibes og afhøvles mere, når de bliver slidt, de medvirker til et godt indeklima og de er allergivenlige.

 

Hvordan foretrækker du, at det æstetiske aspekt skal være?

Når alt kommer til alt, så spiller det udseendemæssige en stor rolle for mange personer. Alle mennesker er også forskellige og derfor er ét gulv ikke nødvendigvis det ultimativt bedste for alle.

Nogle elsker den brune farver, der fylder gulvet i en gammel bylejlighed; andre elsker den neutrale, hårde, grå farve, der fylder gulvet på et værksted.

Udover dine krav til gulvets slidstyrke, vedligeholdelse eller andet så er det også vigtigt, at du mærker efter, om gulvet er rigtigt for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *