Obsidian spejl hvad skal du vid om denne sten

Obsidian er som regel en glinsende sten, og det er ikke kun på grund lækre varme skær at den købes, for når vi danskere finder den i en webshop eller andet er det som regel fordi denne Vulkan/Lava sten kan hjælpe dig, eller sagt på en anden måde pga. dens helbredende egenskaber og fordele.

Hvorfor er Obsidian så værdifuld i din krystalsamling?

Først skal vi se på hvad Obsidian egentlig er:
Obsidian er en sten, der er naturligt dannet, ved hurtig afkøling af vulkansk lava.

Da den kommer fra vulkanen er den naturligvis også mørk i farven, fordi der er meget ​​magnesium og jern i lava. Obsidian har en glasagtig struktur og har da også en glans som der er i glas, og den kan være lettere porøs.

Mange mener at obsidian er en krystal, men det er faktisk ikke tilfældet, det er en magmatisk bjergart, der er størknet uden at den krystaliserede, og man kan derfor ej heller sige at det er et ægte mineral.

Når den magmatisk bjergart nedbrydes, dannes der normalt ret skarpe, men faktisk også glatte kanter.

Det er også derfor at man i gamle dage brugte obsidian i våben, blandt andet som pilespidser og knive. Så jægerne kunne gå på jagt. I vores tid bliver obsidian brugt af healere, hekse, troldmænd, og i smykker samt spejle 

Der findes disse forskellige typer obsidian

Sort Obsidian

Den sorte obsidian er nok den mest kendte form, dog er den også ret sjælden, fordi den sorte obsidian krystalsten er dannet så den er ekstrem ren, man kunne sige at den var uden sporstoffer. Det vil igen sige, at det er ren lava, der størknede ekstremt hurtigt efter et vulkanudbrud, og dette har givet den, dens kul agtige farve.

Mahogni Obsidian

mahogni obsidian er nok en af de mest almindelige typer af obsidian. Du kan genkende den på dens rødbrune farve, som minder lidt om mahogni træets farve.
Fordi den har denne farve indeholder den altså sporstoffer og er ikke lige så ren sort obsidian. Farven opstår på grund af tilstedeværelsen af ​​magnetit og nogle gange oxideret hæmatit. Dette skete da den blev dannet.

Apache tårer

Apache tårer er faktisk også en variant af den sorte obsidian og den ligner den da også meget i farven. Dog er Apache tårer mere ru i dens tekstur og er ikke så glasagtig i dens udseende, den er måske endda lidt mere støvet i overfladen.

Apache tåren har dens tekstur på grund af, den måde den blev dannet på. For i stedet for som mange af de andre obsidianer størknede på jorden, så størknede den ekstremt hurtigt, faktisk så hurtigt at de størknede imens de var i luften, og derved er det lidt mere grove støvede udseende blevet skabt.

Snefnug Obsidian

Modsat og lidt mere specielt end både den sorte og mahogni obsidiannen, har vi snefnug obsidian, der har hvide eller grålige pletter, og da pletterne ligner snefung kaldes den selvfølgelig også det.

På samme måde som de andre varianter er disse pletter opstået pga. urenheder under klippens dannelse, og dens nåleformede struktur/mønstre er cristobalit, som er en type kvarts.

De metafysiske egenskaber

Obsidianen menes at have egenskaber, der påvirke det åndelige i os, så vi følelsesmæssigt og fysisk opnår mere velvære.

Hvilke Chakra påvirker Obsidian
Sten, krystaller og ædelsten er normalt forbundet med det vi kalder chakra (energi punkter i kroppen, og ved at kende lidt til dette system vil du hurtigt og nemt kunne, bruge sten og krystaller til at balancere, genoprette og kanalisere energi ind i kroppen
.
Obsidian er som regel god på rodchakraet, som det nedderste punkt på menneskets rygsøjle. Rodchakraet er da også energipunktet der siges at være ansvarlig for stabilitet og (grounding) jordforbindelse.

Stenen hjælper dig med andre ord til at  balancere energien i dette punkt – rodchakraet. Det vil med andre ord også sige at den kan være en ekstrem god hjælp at have ved hånden, når du vil etablere et solidt fundament i dit liv, og ønsker mere stabilitet i alle dine andre chakraer (energi punkter i kroppen).

På den anden side vil et ikke balanceret rodchakra give ustabilitet i alle aspekter af dit liv. Man kan sige at hvis dit fundament ikke er i orden, så er der ingen ting der er iorden, så få styr på dit rodchakra, så har du et godt fundment at bygge dit hus på.

Obsidianen er også en yderst beskyttende sten, der fjerner negative energier (f.eks. fra afdøde) og uønskede tanker, og på samme måde vil den hjælpe dig med at opløse de følelsesmæssige blokeringer og tidligere traumer du har, så du kan blive mere hel. 

Du vil også kunne finde hjælp i denne sten hvis du vil af med dine skygge sider, samt afhængighed, har problemer med galdeblæren, tyktarmen og fordøjelsen, samt gigt og forstoppelse.

Hvis vi ser på det Feng Shui mæssigt
Så er obsidian forbundet elementet vand, og netop vand elementet har med karriere- og livets veje at gøre, og forbedre du netop dette element vil det hjælpe din virksomhed og din karriere således at alt bliver mere stabilt. Du vil hurtigt mærke at de økonomiske aspekter og din mission i livet vil flyde på en helt anden måde end før.

I gammel tid brugte man den til at Spå i
Igennem tusinder af år, har healere og clairvoyante https://krystal-healerhuset.dk/produkt-kategori/sten-krystaller/obsidian/der brugte krystaller, brugt denne sten, ved at se igennem dens overflade for deraf at kunne få budskaber samt visioner, og det siges da også at den styrker dine psykiske evner.

Lad os ridse op:
1. Obsidian giver dig beskyttelse imod negative energier, onde ånder, uheld og ulykker, elektromagnetisk påvirkninger.

2. Obsidian giver dig en stabil jordforbindelse
Da stenen er forbundet med rodchakraet hjælper den dig med at skabe jordforbindelse, samtidig med at den viser os de ting vi er omgivet af.

3. Obsidian hjælper dig med din karriere og forretning
Obsidian hjælper os via feng shui energien således at du får succes i dit arbejdsliv, og hvis du er selvstændig, ja så der også, samtidig med at den hjælper dig til drage heldet og lykken ind i livet.

4. Obsidian = rigdom
Da denne sten kraftigt arbejder på at forbedre heldet i din karriere, vil det fører mere rigdom. Dette er fordi vandelementet hjælper med at få penge flowet til at flyde mere jævnt i dit liv. 

5. Obsidian hjælper helbredet
Denne sten er samtidig en meget helbredende sten, der kan bruges hvis du vil af med dine skyggesider, afhængighed, følelsesmæssige blokeringer, fysiske problemer i galdeblæren, fordøjelsessystemet og tyktarmen. Den har afgiftende egenskaber, der bruges til rense ud i kroppen.

6. Obsidian hjælper dig i relationer
Sidst men ikke mindst kan obsidian bruges hvis du ønsker at styrke sammenholdet i dine relationer, samtidig med at den vil vise dig DIN sandhed, af alt omkring dig, så du kan slutte fred med dig selv således at du bedre kan leve i harmoni med dig og andre.

Hvor kan vi finde Obsidian
Den kan findes i mange dele af verden, selvfølgelig mest der hvor der er hyppig vulkansk aktivitet. af lande kan vi nævne Canada Peru, Chile, Italien, Island, Guatemala, Kenya, Japan, New Zealand, Mexico, Rusland og nogle steder i USA. Men som sagt er ren sort obsidian sjælden, da de fleste af disse vulkanske klipper indeholder sporstoffer og mineraler, der giver en blandings- farve i stenen.

Obsidian er ikke dyr, sammenlignet med andre halvædelsten er obsidian i den lavere prisklasse på trods af dens sjældenhed, du kan ca regne med en pris i nærheden af ametyst, bjergkrystal og sort turmalin, og du kan finde den til en overkommelig pris i Krystal & HealerHuset.
Men man kan sige at jo renere den er og jo mere den forarbejdes, jo dyrere kan den blive, og det er en værdifuld sten for krystalentusiaster.

Obsidian har en hårdhed på 5,5 på Mohs hårdhedsskala. Det vil sige at det er en forholdsvis blød sten, så man skal undgå at den stødes eller tabes.
Sådan bruges Obsidian
I moderne tid er obsidian berømt ikke kun for sin smukke glans, men også for sine formodede kræfter. Hvis du vil drage fordel af ædelstenens fordele, er her nogle måder, du kan bruge den i din hverdag.

I hjemmet
Da obsidianen er en rigtig powerfuld sten til at fjerne negativitet og beskytte dit rum, kan du med fordel placere denne sten ved din hoveddør således kan du forhindre negativ energi og onde ånder, samt afdøde i at komme ind i dit hjem. Du kan også lægge den under din seng, i alle fire hjørner for beskytte dig, mens du sover.

Hav et stykke obsidian på dig
Udover at have dem liggende, kan du også tage den med dig overalt. Placer blot stenen i din lomme, pung eller tape den fast med englehud direkte på kroppen, således kan du opretholde beskyttelsen oppe, uanset hvor du befærdes.

Sådan renser du dine sten og krystaller
Her vil vi vise dig hvordan du kan rense din obsidian, og alle andre sten, diamanter ringe mm. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *