Sådan får du flotte belægninger i haven

Det er ofte en god idé at tænke nøje over sine belægninger i haven og omkring husets indgange. Her kommer belægninger til udtryk som små stier eller gange, der fører op til huset, rundt i haven eller i indkørslen.

Ved indgange til boligen er det ofte værd at tænke over, at det nok vil være den sti, som du kommer til at bruge mest. Tænk f.eks. blot på, at du ofte kommer hjem og stiller bilen, hvorefter du skal over til husets indgang. Det samme gør sig gældende når du får besøg, hvorfor du bør prioritere netop dette område.

Der er nogle ting her, som er værd at have med i sine overvejelser, når der skal anlægges en sti. For det første skal du sørge for, at du vælger et holdbart materiale. Her er sten og fliser ofte velvalgt, da det er meget holdbart og også kan klare elle typer af vejr.

Du bør ligeledes sørge for, at stien ikke bliver for snæver. Sørg for, at der er en god bredde – gerne så bred at man kan gå to personer ved siden ad hinanden eller gå udenom hinanden.

Husk desuden at tænke lidt over sikkerheden her. F.eks. er det risikabelt at vælge et materiale, der bliver særligt glat når det regner eller sner. Derfor er meget glatte sten ikke velegnede, selvom de kan være rigtig flotte. Vær desuden opmærksom på, at fliser og sten ligger flot op mod hinanden, så der ikke bliver ”snublefare” i området.

Hvad angår dine stier i haven, så er der flere muligheder, der kan passe godt ind. En sti med funktionelt formål som at føre dig til et redskabsskur kan sagtens være af sten, men er du på jagt efter en sti, som skal skabe en flot dynamik i haven, så er det værd at tænke over materialer, som falder mere naturligt ind. Dette kan f.eks. være kork, flis eller sågar en sti lagt med flotte perlesten.

Du kan få hjælp til belægningsarbejde her, så du får den helt rette type stier og gange til dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *