Sådan finder du antikke og anderledes møbler

Hvis du godt kan lide gamle, antikke eller bare anderledes møbler, så er det nogle specielle steder du skal hen, end at tage turen til IKEA. Der findes nemlig en masse andre muligheder, hvor du kan finde specielle møbler, som passer ind i lige netop din stil. Nogle gange, uanset om man leder online, kræmmermarkeder eller i butikker, så kan man være heldig, at finde lige nøjagtig det, man leder efter. Måske man finder noget helt andet, som er lige så godt, eller måske et alternativ, som også kan bruges.

Online

Meget af den handel, som foregik fysisk, er rykket online. Så hvis du tjekker markedspladsen på Facebook eller DBA, så kan du være heldig, at nogle andre private mennesker, sælger noget specielt, som passer ind i rammerne for, hvad du leder efter. Dog skal man være opmærksom på, når man handler med andre private mennesker, at der ikke er nogen returret, ej heller reklamationsret. Så hvis du opdager fejl eller mangler efter købet, så er det bare ærgerligt. Til gengæld, kan man glæde sig med, at prisen har været i den lave ende, i forhold til, hvis du selv skulle købe den til fuld pris i en butik.

Kræmmermarkeder

Mange tror, at kræmmermarkeder er ved at uddø. Men her tager man ganske fejl. Der holdes stadig kræmmermarkeder nogle faste steder, hvilket betyder, at man både kan finde noget nyt og gammelt. Hvis man tager til et kræmmermarked, kan man finde lidt af det hele, og man ender med garanti altid med, at få et eller andet med hjem under armen.

Dødsbo-butikker

Hvis du decideret er til gamle og antikke møbler, eventuel et specielt mærke, så kan du prøve at tage til en dødsbo-butik. De er ikke så kendte, men der er nogen, og dem der er der, de indeholder også en masse forskellige sager. De møbler der kommer fra et dødsbo, de er ofte fra ældre mennesker, som er afgået ved døden, og som har efterladt sig en ejendom med mange møbler. Her kan være en god variation af både nyt og gammelt, men oftest er det af den lidt ældre kalibrer.

Derfor er genbrug godt

Vi lever i et samfund, hvor vi har tendens til at købe nyt, hvis det gamle går i stykker. Det er en ærgerligt tendens og handling, hvis man skal se ud af jordklodens øjne. Når vi køber nyt, betyder det, at der har været en produktion igang, og hver produktion kræver af jordens ressourcer. Men hvis vi begynder at genbruge, så udnytter vi ikke jordens ressourcer unødvendigt, og oftest, så kan man finde noget ligeså godt og billigere, ved at købe brugt.

Det er vigtigt, at vi lærer vores børn, at man ikke altid behøver at købe nyt. Man kan sagtens genbruge tøj, elektronik, hvis det altid stadig virker, omend, kan en reparation måske fixe det. Heldigvis er der gang i handlerne, både online og fysiske handler Der er stigende efterspørgsler på antikke møbler, som er begyndt at blive moderne i vores hjem igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *