Sådan gør du dit hus salgsklart

Går du og overvejer at sælge dit hus – og vil du gerne vide, hvad du kan gøre for at gøre dit hus attraktivt for potentielle købere? I denne artikel har vi fokus på, hvad du kan gøre for at gøre dit hus salgsklart og endda øge din boligs værdi i sidste ende.

Gå op i udseendet

Udseendet er det første indtryk, potentielle købere får af dit hus – og det er derfor yderst vigtigt, at dit hus ser pænt og præsentabelt ud, både ude- og indefra. Det kan derfor være en god idé at investere i f.eks. facademaling af huset hos et professionelt malerfirma, få taget renset og få orden på haven, så huset ser ud som nyt udefra. Det er også vigtigt, at du sørger for at huset er rent og nydeligt indefra. Her kan det være en idé at lufte ud, gøre rent og rydde op inden en eventuel fremvisning. Du bør også sørge for at vise huset fra sin bedste side med masser af lys og en simpel, attraktiv indretning, som de fleste kan se sig selv i.

Tag dig af skader

Der er ingen, der ønsker at købe et hus, der er fuld af skader – primært fordi at det betyder, at man som ny husejer selv skal punge ud for at få løst disse problemer. Det kan altså afskrække potentielle købere, hvis du har en masse K1-, K2- og K3’ere. Her er K3 skader de mest alvorlige, så hvis der fremgår nogle af disse i tilstandsrapporten, er det en god idé at få disse repareret hurtigst muligt. Det kan nemlig ikke kun begrænse mulighederne for at eventuelt salg, men kan også minimere den pris, du kan få for dig bolig i sidste ende, hvis du bare sidder på dine hænder.

Investér i huset

Der er mange investeringer i dit hus, der kan gøre dit hus mere værd for potentielle købere og som både kan sikre, at dit hus bliver solgt hurtigere og til en bedre pris. Det er især tilfældet ved de lidt større investeringer, som f.eks. efterisolering, en ny varmekilde eller et nyt tag. Hvis dit hus f.eks. er dårligt isoleret eller taget er utæt, ser potentielle købere kun udgifter ved dit hus, og det vil gøre huset meget mindre attraktivt og meget mindre værd i deres øjne. Der kan derfor i mange tilfælde være en god idé at investere i de dele af huset, som godt kunne trænge til en kærlig hånd. Det kan være alt fra at investere i et nyt tag, f.eks. et nyt eternittag, som er en del billigere end det populære tegltag til at investere i efterisolering, nye vinduer eller nye døre. Det kan også være et nyt køkken eller badeværelse. Her handler det altså om, at du tager et kritisk kig på dit hus og lægger pengene dér, hvor det giver mest mening for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *