Sådan pudser du vinduer med tanke på miljøet

Vinduer er en fantastisk måde at lukke naturligt lys ind i dit hus på, men de samler også snavs og støv. Hvis du leder efter måder at passe på miljøet på, mens du rengør vinduer, vil denne artikel hjælpe dig! Vi vil tale om, hvilke værktøjer du har brug for, hvor ofte du bør gøre det, og hvilke miljøhensyn der spiller ind, når vi pudser vores vinduer.

Bliv din egen vinduespudser

Du kan sagtens selv pudse dine vinduer, og du kan lære, at gøre det ligeså godt som en professionel vinduespudser. Det eneste det kræver, er værtøjerne, som man skal bruge for at kunne pudse, og her er det vigtigt, at det er af ordentlig kvalitet, og ikke noget skrammel. For jo bedre værtøjet er, jo bedre, vil det resultatet blive.

Her skal du bruge:

  • En spand vand
  • En svamp, rengøringsklud eller en indvasker
  • En god vinduesskraber (dette værktøj skal især vær i orden)
  • Et rent og tørt stykke klud, eventuel viskestykke eller anden stofstykke, der ikke giver fnuller
  • Opvaskemiddel
  • Det er alt, du behøver for at vaske dine vinduer, både ude og inde.

Sådan blander du

For at det skal være så miljøvenligt som muligt, så er det vigtigt, at man ikke overdosere. Her kan det også være en rigtig god ide, at vælge et opvaskemiddel, som er svanemærket, og har omtanke på miljøet, for så kan man allerede dér bruge det med god samvittighed.

Men når du skal blande, så skal du til 5 liter vand bruger 1 spiseske opvaskemiddel. Det kan synes af lidt, men det er altså nok! – Dertil vil det være en god ide at tilføje 1 dl. husholdningseddike i, hvis der er kalk på vinduerne. – Hvis vinduerne er meget beskidte, kan det være, at der skal lidt grovere midler i vandet første gange, men det er sjælendt nødvendigt. Ellers kan man pudse dem 2 gange efter hinanden.

Find teknikken

For at kunne pudse optimalt, så er det vigtigt at finde teknikken, når du bruger skraberen, for det er hér, at striber og løbere vil komme til syne, hvis du ikke gør det korrekt. Find den kompletter guide på https://www.miljovenlig-vinduespudser.dk/guide-til-vinduespudsning-saadan-pudser-du-dine-vinduer-selv.

Det, du skal gøre er, at starte i øverste hjørne, og derfra bevæge fra side til side, i én lang glidende bevægelse. Når du så skraber en ny linje, så skal du sørge for, at dine baner overlapper hinanden, så du undgår de famøse løbere. Når du er nået fra top til bund, tager du med den tørre klud, og kører langs kanterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *