Sådan spiser du økologisk på budget

Overvej dine udgifter nøje

I særdeleshed for unge mennesker kan det være svært at få plads til det økologiske salathoved, den fritgående kylling og den økologiske mælk. Det er ingen skam, men det vigtige er at kunne sige det til sig selv. Alt for ofte oplever vi vores venner købe økologisk uden at have råd til det. Det er derfor vigtigt at du skaber dig et overblik over dine udgifter hvis du virkelig vil prioritere økologiske varer. Har du ligesom os et stort forbrug af baristakaffe og tøj så man må opgive én af de to. Og ja, det kan være utrolig svært at afsige den kaffe latte på vej til forelæsning men det kan være nødvendigt for dig hvis du vil spise din krop sund.

Tænk to gange over dit forbrug

Hvis du ligesom os gerne vil mindske dit aftryk på klimaet og forsøge at spise så ansvarligt som overhovedet muligt, så kan du med god grund gøre dig gode venner med Excel. Det er et matematisk regneark der med alle sine kolonner og funktioner hjælper millioner af mennesker verden over med at holde overblik over deres udgifter, indtægter og meget mere. Programmet er elsket af alle mennesker, ikke for sin simplicitet men for sine modularitet. Gør derfor dig selv en tjeneste at sidde søndag morgen, sæt dine månedlige udgifter ind, gør dig et overblik og spørg dig selv. Hvilke af følgende penge vil jeg gerne sparre fremover.

Slå dig sammen med din sambo

De fleste af os har ikke råd til at bo alene og har derfor en sambo eller lign. Det er dyrt at købe ind til en person og en måde hvorpå man kan sparre nogle penge er at købe ind til to mennesker og splitte regningen. På den måde kan man købe økologisk. Start derfor med at dele dagligvarer som mælk, smør, salt, peber, andre krydderier, juice og andre småting man bruger ofte. Det sparrerede os 15% af vores månedlige udgifter. Ja, det kan altså godt betale sig. Og når måneden er slut og du har sparret en god sjat penge kan du med god samvittighed gå ud og spise en lækker, økologisk middag i byen.

 

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *