Store plakater til indretningen i stuen

Størrelsen betyder noget. Ihvertfald når det kommer til plakater. At finde den korrekte størrelse plakat til det rum, som du vil indrette er essentielt for om plakaten fungerer i rummet eller ej. Vælger du et lille format til en stor væg i et stort rum, så virker det forkert og plakaten mister sit potentiele. Her er et par tips til at vælge det rigtige format. 

Vælg store plakater til stuen

Det mest almindelige formater til plakater er 21×30 (A4), 30×40, 50×70 og 70×100 cm. Afhængig af størrelsen på din stue og dine vægge, så er det formentligt de to sidste formater du skal tænke i. 50×70 er det meste almindelige format. Det er en god mellemstørrelse, som i sig selv er stor nok til at fungere på de fleste vægge, men heller ikke større end du ofte kan sætte flere plakater sammen ved siden af hinanden i dét format. 

70×100 er det næste format, som gør sig godt i stuen og på de større vægge. Det er et forholdsvis stort format – og det er et format, hvor man lige skal holde øje med om plakatbutikken tilbyder den plakat du har forelsket dig i, i netop den størrelse. Det kræver nemlig en vis kvalitet af originalværket eller det orginale design for at trykke flot i den størrelse. 

70×100 formatet er stort nok til at du ofte kan nøjes med én plakat til at skabe liv, farve og stemning på din væg. Præcis hvilken plakat du vælger er selvfølgelig personlig præference, men vi anbefaler kunstplakater, som ofte er stærke visuelt og kan stå alene. 

Sæt flere plakater sammen i en plakatvæg

En anden mulighed er at sammensætte flere plakater i en plakatvæg. Det er også en oplagt måde at fylde en stor væg – og det giver større frihed til at vælge flere og mindre plakater, i stedet for at være afhængig af udvalget af de helt store formater. Med en plakatvæg er det kun fantasien der sætter grænser. Du kan kombinere forksellige stilarter og farver. Du kan vælge at have en stram plakatvæg, hvor det hele er afstemt og tilpasset – ellers en vildere væg, hvor formaterne er forskellige og hvor plakaterne er forskudt for hinanden. Begge dele kan give en super fed effekt.

Så hvad enten du vælger store plakater, en plakatvæg eller et sted derimellem, så kan du finde plakater og posters til indretningen i stuen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *