Træbeskyttelse Til Udendørs Træ

Hvis træolien er teflon-forstærket og beskytter dermed gavnligt mod snavs plus vand samt ovenstående hårde danske klima. Det fremhæver også træets naturlige struktur og mindsker attak af skimmel og andre belægninger, særligt til det før behandlet og ældre træværk.

 

Det er et yderst effektivt produkt, som er velegnet til farveskift fra mørk lagt i lys. Olien i træbeskyttelsen beskytter dit træ indefra imens akrylen lægger sig på overfladen og giver beskyttelse kontra solens UV-stråler.

 

Når man smører det på træværket, fordamper væskerne, hvor de ønskede stoffer bliver tilbage. Nogen af de træbeskyttende produkter, du kan købe, er vandbaserede, mens andre findes oliebaserede. I Fyn bruger vi ofte hurtigtvoksende fyrretræ, tilsvarende ikke er så holdbart. Det indehar derfor brug alt for jævnlig beskyttelse for at øge holdbarheden. Det gøres vide besked med at behandle træet med et beskyttelsesmiddel, som gør træet uegnet som næring for svampe, insekter og mikroorganismer.

Det er dog vigtigt for at vælge en grunder efter, hvorvidt træbeskyttelsen, som du gør brug af, findes baseret på olie eller vand. Dersom du ønsker for at bevare træet så naturligt som eventuelt, når du vil male dit træværk, er transparent træbeskyttelse en god chance. Transparent træbeskyttelse donerer et godt udsyn til træets struktur, samtidig med, for at denne type altid også beskytter træværket. Denne form for træbeskyttelse tørrer også bedre op, såfremt vejret er fugtigt. Derfor kan du også bruge en variant baseret på olie tidligere og senere på året end den vandbaserede træbeskyttelse. Oliebaseret træbeskyttelse findes både impliceret og uden farver, hvor det findes en god tankeverden, at malingen lagt i udevendigt træværk findes farvepigmenteret, da dette er med lagt i at beskytte træet mod uv stråler.

Hvis du lukker dette inde, så vil malingen med høj sandsynlighed lave fugtblære, som succederende vil danne afskalning.

 

Folk kan også immer væk starte med for at farveprøver, så man er sikker på valget af tusch og type bort træbeskyttelse til dit træværk, inden folk går i sti med malerarbejdet.

 

Du kan anvende vandbaseret træbeskyttelse til langt mange typer træværk. Vandbaseret træbeskyttelse indeholder nemlig ingen opløsningsmidler og har en passende holdbarhed. Ønsker du at give dit træværk en sekundær omgang, så bør du minimum vente ét døgn tidligere du maler ovenpå det første lag. Det er javist vigtigt, at ovenstående er helt gennemtørret, så behandlingen opnår den bedste klæbeevne. Der findes en del forskellige redskaber, som du evner påføre din træbeskyttelse med.

Ovenstående er forskelligt fra træsort til træsort, hvor lang tid vælger, inden nedbrydningen starter. Hvis træet har en himmelhøj densitet (tæthed) og/eller et højt tekst af naturlige olier, er det bedre modstandsdygtigt over alt for regn og rusk. Det vigtigste i den hensigt at have styr på, når man vil benytte sig bort træbeskyttelse, er for at man grundigt vasker det træ, man skal til for at male. Det gør man blandt andet for at fjerne det værste trafikos, smuds, alger plus mos. En skarp indikator på for at træet ikke bliver vasket grundigt nok, er at malingen vil have nogle tendens til at krakelere.

 

Inden du giver jeres træværk en omgang træbeskyttelse, skal man sikre dig for at træet er tørt. Maler du på vådt træ, vil malingen nemlig skalle af, og arbejdet vil være spildt. Du skal derfor være opmærksom på at heldækkende træbeskyttelse skjuler træets åretegninger. Sensommeren er perfekt for at træbeskytte dit udendørs træværk. Når sommeren vælger på held, bliver det perfekt træbeskyttelses-vejr, da træværket er godt tørt plus vejret er langtfra for varmt. Husk at træbeskyttelsen vil være berøringstør engang duggen falder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *