Værd at vide om dit toilet

Du sikkert ikke altid bevidst om hvornår dit toilet løber og suger din pengepung? – Se denne korte guide til hvad du skal være opmærksom på, og bliv klogere på svaret. 

Når du skal kigge dit endelige regnskab op for året, er det typisk ikke toilet der lige slår alarm eller blinker med røde lamper. Faktisk kan dit toilet komme til at koste dig rigtig mange penge på den lange bane, og derfor er det nogle ting du skal være opmærksomme på. Er man ikke opmærksom kan det ironisk nok være penge du smider direkte ned i toilettet.

 

Toilettet løber knapt nok

Lad dig ikke narre af dette. Selvom dit toilet knapt nok løber, kan det hurtigt komme op og koste dig 7.000 kr. om året. Det er nok penge du hellere vil bruge på andre sjove ting, som at tage ud at spise med familien osv. 

En sjov fact: 

Et minimalt løbende toilet bruger omkring 275 liter vand i døgnet. 

Toilettet løber – det er synligt 

Oplever du eller ser at dit toilet løber? – Så burde du få det fikset med det samme. Det opstår typisk når du trækker ud i dit toilet, og du efterfølgende kan høre lyden af løbende vand. Et toilet bør ikke løbe efter du har trukket ud, så eventuelt tjek at udtrækket til toilettet, ikke sidder fast eller andet. Er du ikke opmærksom, kan dette komme til at koste dig omkring. 12-13.000 kr. 

En sjov fact: 

Et toilet der løber. hvor det er synligt, spilder ca. 550 liter i døgnet. 

Toilettet løber – det er meget synligt 

Dette stadie bør slå røde alarmer og ringeklokker og hele banditten. Her er det vigtigt at du får stoppet dit toilet med det samme, før problemet er løst. Du kan altid slukke for dit vand, ved at dreje på en lille dims der vises forneden eller i siden af dit toiletrør. Denne skade kan koste dig helt op til 27.000 kr. om året. For at lægge mærke til denne fejl, kan du både høre og se uro i vandet, der konstant strømmer og løber. 

En sjov fact: 

Ved sådan et tilfælde, kan du bruge helt op til 1.100 liter vand i døgnet. 

Uanset hvilken af de ovenstående scenarier du er endt i, bør du fikse det med det samme. 

Du kan også kontakte din lokale VVS, og få hjælp med problemet. 

Indlægget er skrevet af Stougaard VVS. Vil du have min hjælp til lignende problem? Så tag kontakt til os. Vi er din lokal VVS, og holder bl.a. til i Brønshøj VVS. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *