Vejledning til facademaling: Sådan gør du det selv

Hvis du overvejer at male facaden på din bolig selv, så er du kommet til det helt rette sted. I denne artikel vil vi give dig en vejledning til facademaling – lige fra de grundlæggende principper til de sidste detaljer, der kan gøre forskellen mellem et godt og et dårligt malerarbejde. Vi håber, at du efterfølgende føler dig mere tryg ved at tage affære selv og udfører facademalingen med stor succes!

Det er ikke svært at male facaden selv

Lad os starte med at slå fast, at facademaling ikke er svært. Det kræver dog noget praksis og en vis teknisk snilde at få det til at se godt ud. I denne artikel guider vi dig igennem de vigtigste trin ved facademaling af din bolig – så du kan gøre det selv!

5 lette trin til perfekt facademaling

Når du maler facaden på din bolig, er det vigtigt at vælge den rigtige metode. Det er alfa og omega, at du gør dit forarbejde ordentligt, inden du begynder at male; på den måde får du et flottere resultat, der holder længere. Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du skal gøre, kan du følge denne vejledning til facademaling:

  • Rengør facaden, muren eller væggen med facaderens
  • Fjern løs puds og maling
  • Reparer eventuelle revner, sprækker og huller
  • Når facaden er tør kan du give den en grunder
  • Lad grunderen tørre, og mal derefter med din facademaling

Inden du begynder at male facaden

Det er vigtigt, at facaden er helt ren og fri for støv, før du begynder at male. Du kan bruge facaderens til at rengøre facaden grundigt. Brug en kost til at fjerne løs puds og maling, og reparer eventuelle revner, sprækker eller huller. Når facaden er helt ren og tør, kan du give den en grunder. Grunderen giver facaden et solidt fundament og sikrer, at facademalingen holder bedre. Når grunderen er tør, kan du fortsætte med malingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *