Vilde blomster frøblandingerne med hjemmehørende plantearter

Dansk Vildeng på nær græs-frøblandingerne trives rigtig flot både i halvskygge og i normal til fed havejord, som holder mere på fugten. Vild med frø findes en lille online frøbutik / webshop, drevet med faglig stolthed og opslugthed for det vilde, for vores planter og insekter. Er meget fascineret af planter og deres blomster, men særligt for vores vilde og hjemmehørende plantearter. Også er jeg interesseret i hvordan de hver især kan gøre vores egne små og gigantiske uderum, haver, plantekasser mv.

 

Flerårige blomsterfrø har eneste fordel, at alle de kommer igen næste år med ens intensitet af farver – du evner derfor godt kaste sit blik på frem til endnu et år impliceret et smukt tæppe af blomster. Eneste mere permanente løsning er derfor flerårige blomsterfrø med robuste arter.

 

Blomsterbuketter delagtig vilde blomster evner inkludere margueritter, farvede georginer, valmuer, røllike og kløver og mange andre sorter, og kan nemt bindes op med højt græs plus spinkle grene. Leder du efter inspiration til for at binde dine egne, vilde blomsterbuketter magter du få tips og tricks hos Femina. Ender folk med at starte en stor blomstereng, kan du med fordel lave små gangstier i engen, så du magter gå rundt eneste.

 

Desuden bør alternative vælge om folk ønsker etårige eller flerårige blomster lagt i blandingen. Derfor er der stor forskel i blomstertyper lagt i blomsterblandinger. Det er intet mindre end genialt at gerne have blomster til buketter i haven. Førnævnte bringer naturen indenfor og kan desuden spare dig fortil mange penge hos blomsterhandleren. Med enkelt areal tilsået med blomsterblanding, har man mulighed for i den hensigt at plukke og skære blomster i hele sæsonen.

 

De vilde blomsterfrø kan blandes op med nogle passende mængde frøfyld granulat, der gør håndteringen og såningen af de små frø nemmere. Man ryster bare posen godt, og så man klar til at tage klar i at sprede frøene ud over førnævnte areal du vil tilsået med vilde blomster. Indehaver man en adgang ud til vejen, eller et bluff jord du aldeles ikke bruger, kan du glæde forbipasserende impliceret smukke blomster, bier og insekter. Bliver du sprængfyldt impliceret overskud kan folk ovenikøbet sætte isoleret skilt op delagtig gratis pluk-selv blomster

.

Alle frø skal ses sammen med en god vejledninger for dyrkning samt tidspunkt for såning, så du ved lige præcis hvornår man bør så frøene. Tidspunktet for hvornår man kan så blomsterfrø afhænger af og til type af frø og art. Mange huskeregel lyder derfor, at når jorden er varm og lun, og luften fugtig, kan folk så frøene. Førnævnte plejer typisk for at være april og maj måned, for at forholdene er til det.

Mange gør allerede en stor kraftpræstation for at skabe en mere varieret flora. Det forekommer blandt andet ved at så blomsterfrø i vejkanter, i grønne anlæg plus langs bygninger. Den praksis kan derfor have negative konsekvenser for den vilde flora, hvis det ikke bliver gjort med omtanke. Hovedpinen med mulden bliver ifølge eksperterne, at nogen favoriserer nogle få almindelige plantearter. Det gør, at andre blomster – populært sagt – aldeles ikke kan komme til fadet.

Et par gange ifald året er ovenstående en god idé, at du cutter din blomstereng ned med græsslåmaskinen og fjerner afklippet. Blomsterne skal nok komme igen, og førnævnte hjælper dem lagt i at holde sig sunde og stærke. Det skaber ergo en kædereaktion, hvis du får flere vilde blomster til haven.

Under hver art er der angivet omtrent hvor nogen frø 10 gram svarer til. Sædvanligt anbefaler man rundt slut september.

 

Du magter være med i at skabe liv, så mere liv kan overleve. Førnævnte er så ligetil at plante enkelt frø for dig, men for andre væsener kan førnævnte betyde, at alle de får et hjem eller har lejlighed for næring, hvad sikrer deres overlevelse. Vi kan alle sammen gøre lidt, der er med lagt i at skubbe tingene i en mere positiv retning, så naturen blomstrer, og din have stråler.

I stammerne indehar vi boret huller, til træboende vilde bier og så er de også geniale holdere til fuglenes redekasser. Hvad er 1 times telefonrådgivning med i startpakken fra Habitats. Appliceres, når de konkrete anbefalinger skal udføres.

 

Få inspiration til, hvordan du holder din have giftfri. Få gratis tips og inspiration til at gøre din have mere vild. Sommerfugle bliver glade for blomsternes nektar, men sommerfuglelarver skal også gerne have mad, og her er der benyt for andre planter, f. eks. Amok Med Vilje kan frit bruges af og til alle privatpersoner lagt i at markere plus formidle arealer impliceret mere vild og biologisk mangfoldig natur. Kan du ikke nøjes med i den hensigt at inddrage et finere stykke af haven, og ønsker du at gå all ind, så indehaver vi her ngogle eksempler på uddannelsen.

 

Folk kan så vildfrø-blandinger i perioderne august – september og igen fra midt april til slutningen af juni. Derefter planeres jorden, og du er nu klar til i den hensigt at så. På nedenstående billede kan folk se et fine område udenfor min have. Det er også typisk, i den hensigt at når jeg bedst har fundet mange balance, så kommer der nogen plus spørger mig, rundt jeg ikke snart skal slå noget mere græs. Ifald jeg havde mange kræfter til dyrkning, så ville jeg satse på køkkenhaven. Men det vedligehold, man har, bør man efter min mening genoverveje, dersom det er en konstant arbejdskrævende kamp imod naturen.

Vilde blomster skal i sagens natur ikke plejes meget efter etablering. Dog kan det være nødvendigt at hjælpe vild besidde med vilje blomsterne lidt på gade under etableringen. Græsser, tidsler, gråbynke og hvidmelet gåsefod kan eksempelvis helt overtage blomsterne, hvis man ikke bekæmper det i tide.

Bor til jord eller ved planter, og de 2 skaber du enkelt godt miljø fortil. Det sikrer nogle bedre biodiversitet, og du har herigennem en enestående lejlighed for at gøre noget godt for naturen og hver dens organismer. Så vil du måske også gerne gøre det, du kan for at være til gavn for den. I naturen er biodiversiteten truet, men vi evner alle sammen være med til i den hensigt at skubbe tingere lagt i den rigtige retning, ifald vi er villige til at gøre lidt. Hvis du gerne vil deltage til en passende og sund biodiversitet, så kan man f. eks.

De ses være til gavn for på genbrugspladser plus nogle af vores anlæg. Selv ifald man har nogle “Amok med vilje” have er folk nødt til i den hensigt at lege stor græsæder måske endda elefant eller vildsvin ind imellem. Hvis aldeles ikke man styrer i den retning man ønsker, risikerer man at det totalitet vokser til til tidsler el. lign. Det kan være fint nok, dersom man kan vente til der kommer en naturlig balance, men det gør der jo langtfra -foreløbig.

Til mange år indehar vi haft en kulturel opfattelse bort, at lige linjer og kortklippede græsplæner er den ‘rigtige’ måde at stoppe sin have og udendørsarealer. Tiltagene magter også give anledning til nye samtaleemner på arbejdspladsen plus i hjemmet plus være med i at samle nation om en fælles interesse. Der findes mange blomsterfrø, du kan så, tilsvarende er med til at gøre en forskel for biodiversiteten i jylland.

At bestå i vild med plan kræver stor faglighed, planlægning og forståelse for, hvordan alternative skaber de klogeste forudsætninger for dyre- og planteliv. Vi arbejder blandt noget andet for at reducere antallet af slåninger af græs på udvalgte grønne arealer, i vejgrøften plus på helle-anlæg. Jyske planter sørger langtfra kun for nektar til de voksne insekter, men mange af dem er også værtsplanter fortil insekternes larvestadier. Så ved at stille danske planter skaber man fødegrundlag fortil flere insekter ligesom igen skaber fødegrundlag for pattedyr, fugle, krybdyr osv. Førnævnte sparer på ansigtsudtryk kræfter, og de afvekslende miljøer giver livsbetingelser for diverse arter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *